Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/04/2013

S'inaugura la tercera edició de la fira Zona E: sortides educatives i professionals del Garraf

 Recorregut inaugural de la tercera edició de la fira Zona E   Recorregut inaugural de la tercera edició de la fira Zona E

L'alcaldessa i la regidora d'Educació participen en el magazine radiofònic que van fer els alumnes del curs de Tècnic de So de l'IMET des de la plaça de la Vila

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens encapçalaven ahir a la tarda la comitiva que va recórrer la fira Zona E en la inauguració de la seva tercera edició. La fira Zona E: sortides educatives i professionals del Garraf s'havia iniciat a les 9 del matí amb l'obertura d'estands, visites concertades dels centres educatius i un seguit d'activitats paral·leles a càrrecs dels alumnes dels instituts, les escoles i de l'Institut Municipal d'Educació i Treball.

A la inauguració hi van assistir per part de la Generalitat, el subdirector general d'Innovació, Formació i Orientació, Joan Gumbert; el president del Consell Català de Formació Professional, Xavier Casares; el director general de Centres Concertats i Privats, Miquel Garcia i la directora dels Serveis Territorials, Montserrat Llobet. També hi eren en nom de la Diputació de Barcelona, la diputada delegada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona i el diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Roca. En representació dels ajuntaments del Garraf, també van ser presents en el recorregut inaugural, l'alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel i els regidors i regidores d'Educació dels municipis de Sant Pere de Ribes, Sitges, Canyelles i Cubelles.

Formació pràctica des de la plaça de la Vila
En finalitzar la visita a la trentena d'estands que conformen la tercera edició de la fira Zona E, l'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació van ser convidades a participar en el programa en directe realitzat per Canal Blau FM amb motiu de la fira Zona E. El programa magazine, que es va emetre des de la plaça de la Vila de les 18 a les 19.30 h, va ser realitzat pels alumnes en pràctiques del curs de Tècnic de So de l'IMET que s'està duent a terme als estudis de Canal Blau FM.

Durant la seva intervenció, Neus Lloveras, va fer balanç de com estava funcionant aquesta tercera edició de la fira i va afirmar que "la zona E està totalment consolidada". Segons l'alcaldessa de la ciutat, ha estat un gran encert que en el tercer any "la fira s'hagi ampliat amb conferències i jornades formatives prèvies en el marc de la Setmana Zona E".

També va parlar per al programa especial realitzat pels alumnes del curs de Tècnic de So de l'IMET, la regidora d'Educació i ocupació, Ariadna Llorens qui va explicar els trets diferencials en l'àmbit educatiu de Vilanova i la Geltrú respecte a d'altres ciutats del país. Segons la regidora d'Educació i Ocupació, "som una ciutat universitària que ofereix una ventall molt ampli d'opcions formatives a l'abast no només dels joves sinó també de persones que es troben en situació de revisar els seu currículum per ampliar les opcions d'inserció laboral en un moment en què el mercat laboral és canviant i selectiu". Per Ariadna Llorens, la fira Zona E "permet conèixer des del bell mig de la plaça de la Vila, al centre de la ciutat, opcions educatives i professionals de futur com els cicles formatius, els estudis d'aeronàutica o la possibilitat de crear la teva pròpia empresa des del cowork de Neàpolis".

Àlbum de fotografies
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00