Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2011

Onze joves emprenedors són seleccionats per formar part del programa 'Yuzz' a VNG

Alguns dels emprenedors seleccionats amb Tomàs Álvaro i Joan Carles Lluch      Alguns dels emprenedors seleccionats amb Tomàs Álvaro i Joan Carles Lluch

Durant sis mesos treballaran en el desenvolupament del seu projecte, mitjançant la iniciativa impulsada per la Fundació Banesto amb la col·laboració de Neàpolis

El programa Yuzz a Vilanova i la Geltrú, que s'emmarca dins el conveni signat entre la Fundació Banesto i Neàpolis, ha seleccionat onze joves emprenedors perquè desenvolupin el seu projecte durant els propers sis mesos a l'Espai de la Tecnologia i les Idees Neàpolis, de l'Ajuntament de la ciutat.

Tomàs Álvaro, segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la informació i Promoció de la ciutat, i Joan Carles Lluch, director-gerent de Neàpolis, han donat la benvinguda als seleccionats i els han encoratjat a treballar dur.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Banesto, pretén estimular les idees que poden ser susceptibles de convertir-se en un projecte empresarial entre persones joves de 18 a 30 anys. Cal destacar que el 20% dels participants de l'edició anterior ja han pogut constituir la seva pròpia empresa.

Les idees o projectes seleccionats a Vilanova i la Geltrú entren a formar part dels més de 300 integrants del programa Yuzz a nivell nacional i dels més de 94.000 usuaris que formen a dia d'avui la comunitat online repartits entre els canals 2.0 que acompanyen el projecte.

El perfil dels seleccionats es caracteritza pel fet de ser joves amb capacitat d'assumir riscos, responsabilitat, amb intuïció i amb capacitat de projecció a l'exterior; joves amb ganes de treballar en equip mitjançant el desenvolupament de la intel·ligència de col·laboració. Tot per poder dur a terme la seva idea i crear el seu propi projecte empresarial.

El millor projecte seleccionat a nivell nacional rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros per posar en marxa el seu negoci i se'l dotarà d'una alta visibilitat i presència en mitjans de comunicació. Tanmateix, els dotze millors participants d'entre tots els centres Yuzz tindran l'oportunitat de viatjar a Sillicon Valley.

Durant els propers sis mesos, Yuzz posa a disposició de les persones seleccionades el suport necessari per desenvolupar la seva idea; una xarxa d'experts professionals, assessories i tutories personalitzades, formació en matèria empresarial, una plataforma de treball de col·laboració en línia i suport administratiu i jurídic en el cas que la idea es pugui materialitzar en un projecte empresarial.

A banda de col·laborar amb la posada en marxa del programa a Vilanova i la Geltrú, Neàpolis ha posat a disposició dels seleccionats un espai de treball i de trobada amb assessors experts i formadors del programa. A més a més, el millor projecte desenvolupat a la ciutat gaudirà d'un any d'estança gratuïta a l'espai Neàpolis Cowork.

Projecte Yuzz
El projecte Yuzz, impulsat per la Fundació Banesto, va arrencar l'any 2009 en dos centres, un a Barcelona i l'altre a Madrid. En aquesta segona edició s'han unit al programa 16 noves ciutats de tot el territori de l'estat espanyol. Les 18 ciutats que comptaran amb un centre d'alt rendiment per al desenvolupament del programa són: Las Palmas, Barcelona, Girona, Sant Cugat, Madrid, Màlaga, Pamplona; Santander, Sevilla, San Sebastià, València, Saragossa, Alacant, Múrcia, Lleó, Valladolid, Vilanova i la Geltrú i Càceres. El programa ha previst ampliar la seva xarxa de centres fins a un total de 25 durant el 2011

Yuzz
En aquesta segona convocatòria el programa Yuzz arriba a més de 300 joves amb talent que desitgen desenvolupar la seva idea, el seu projecte o empresa de base tecnològica. Cal destacar que un 20% dels joves participants de l'edició anterior han pogut constituir ja la seva pròpia empresa. El programa Yuzz compta actualment amb la col•laboració de Movistar, Inte, IE Business School, Junier Achivement, Secot, la revista ‘Emprendedores' i més de 40 Partners Locals de les ciutats on hi ha un centre Yuzz.

Sobre la Fundació Banesto
La Fundació Banesto http://www.fundacionbanesto.com/ és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promoure la creació de llocs de treball mitjançant el foment de l'esperit emprenedor, la innovació i l'adopció de noves tecnologies a les petites i mitjanes empreses. L'entitat també lidera diversos projectes de protecció mediambiental i de desenvolupament del turisme solidari i sostenible. Les activitats de la Fundació es duen a terme a través d'una plataforma multicanal que compta amb el suport de diverses institucions públiques i privades. Entre moltes altres iniciatives, ha desenvolupat http://www.emprendedorestv.com/, el canal de televisió per Internet dedicat als emprenedors que constitueix un referent en universitats i escoles de negocis; Yuzz.org, el primer viver de talent jove amb idees de base tecnològica, o el projecte Global Business Trip per a la implantació d'empreses espanyoles als Estats Units.

Sobre Neàpolis
El projecte Neàpòlis ha estat dissenyat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per centralitzar les polítiques actives de la Societat de la Informació dirigides a la ciutadania i al mateix temps per crear un nou potencial econòmic per a la ciutat, la comarca i el país. Neàpolis és l'espai de la tecnologia i les idees que coordina, gestiona i promou les estratègies públiques per dotar a la ciutat d'infraestructures i serveis de primer nivell en matèria tecnològica. Els objectius de Neàpolis són recolzar la implantació de xarxes d'accés, potenciar els estudis universitaris ubicats a la ciutat i proposar-ne de nous, generar nous grups d'investigació i desenvolupament i promoure activitats econòmiques i propostes tecnològiques innovadores. Neàpolis pretén convertir-se en un referent permanent en la creació de continguts audiovisuals, interactius per a tothom i al servei de tothom.

Més informació: 

Tel: 936571221. E-mail: yuzz@neapolis.cat Web: www.yuzz.org 

Canals online:
http://www.blogyuzz.org
http://www.facebook.com/#!/yuzzing
http://twitter.com/yuzzing
http://www.youtube.com/user/Yuzzing
http://www.flickr.com/photos/yuzzing
http://www.slideshare.net/yuzzing  

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00