Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/10/2012

VNG aposta per atraure noves inversions a través del saló Barcelona Meeting Point

 VNG i la comarca, al Barcelona Meeting Point amb l'objectiu d'atraure inversions al territori    VNG i la comarca, al Barcelona Meeting Point amb l'objectiu d'atraure inversions al territori

La capital del Garraf serà present al Clúster d'Inversors del saló immobiliari juntament amb Sant Pere de Ribes i Sitges de la mà de l'agència Node Garraf

Del 17 al 19 d'octubre Vilanova i la Geltrú tornarà a ser present al Barcelona Meeting Point, el saló internacional del sector immobiliari, amb l'objectiu de captar inversors interessats a establir la seva activitat econòmica a la capital del Garraf. Per la seva situació geogràfica estratègica –situada entre Barcelona i Tarragona i a prop de l'aeroport del Prat- per les seves infraestructures –connexió amb la Catalunya interior a través de la C-15; instal·lacions portuàries; Centre Tecnològic; Universitat Politècnica; Espai de la Tecnologia i les Idees Neàpolis i per la disponibilitat de sòl industrial ja construït i en desenvolupament, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aposta per ser present als esdeveniments econòmics de referència i fer possible la implantació de noves inversions a la ciutat.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha manifestat que enguany "la novetat és la participació conjunta dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges", amb la voluntat de presentar una oferta de territori basada en els punts forts amb què compta cadascun dels municipis a través de l'Agència de desenvolupament Node Garraf. En aquest sentit també ha parlat el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras qui ha afirmat que "el lideratge de Vilanova i la Geltrú com a capital de comarca passa també per liderar aquesta presència" al saló internacional. Segons el regidor Figueras "hem valorat l'oportunitat d'anar-hi conjuntament com a comarca amb l'objectiu de sumar sinergies essent al capdavant del projecte" i amb la coordinació que Node Garraf pot dur a terme quant a polítiques de promoció a la comarca.

El regidor de Promoció Econòmica ha remarcat que "enguany la diferència respecte a passades edicions és que intentem diferenciar-nos i dotar de contingut l'oferta que farem". Per això, ha dit Gerard Figueras, "participarem al Clúster d'Inversors i no a la zona professional".

En relació als elements estratègics amb què la capital del Garraf serà present al saló hi ha l'Espai de la Tecnologia i les Idees Neàpolis; el Centre Tecnològic de la UPC; el Port de VNG; les naus industrials de PIVSAM i el Consorci Eixample Nord. D'aquests cinc eixos, n'hi ha tres que depenen directament de l'Ajuntament de VNG com són:

Neapolis
L'Espai de la Tecnologia i les Idees de l'Ajuntament de VNG ha esdevingut una agència pública de desenvolupament TIC i Multimèdia que aposta per treballar amb els nous mercats emergents. Els inversors internacionals són en el punt de mira de Neàpolis amb l'objectiu d'establir contactes mitjançant les cambres de comerç de cara al Mobile World Congress. L'Espai de la Tecnologia i les Idees, ofereix nous espais emprenedors de negoci a través del networking entre empreses tecnològiques amb seu local i visió empresarial internacional.

Naus industrials de PIVSAM
PIVSAM, Promoció Industrial Vilanova Societat Anònima Municipal, disposa d'una promoció de quatre edificis industrials adaptables a les necessitats de la petita i mitjana empresa. Entre els principals avantatges d'aquestes naus hi ha la bona comunicació i connexió amb el Port de VNG; a Barcelona amb l'Autopista Pau Casals (C-16) amb Vilafranca, Igualada i Manresa amb la nova C-15 i amb Tarragona. Quant a les característiques tècniques, s'ofereixen locals de disseny actual amb bones condicions lumíniques i connectivitat amb xarxa de fibra òptica.

Consorci Eixample Nord
L'Eixample Nord és el sector ubicat a la zona nord de Vilanova i la Geltrú, ocupa 106 hectàrees de terreny entre la variant C-246 i la ronda Ibèrica. El desenvolupament d'aquest nou sector, on hi conviuran de forma equilibrada diferents usos –residencial, sociosanitari, tecnològic, de serveis i equipaments públics- permetrà disposar en una primera fase de 33 ha amb un total de 120.000 m2 destinats a activitat econòmica.

Posicionament comarcal a través de Node Garraf
Node Garraf en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca i sota el lema
'El Garraf: Situació estratègica, destí d'inversions', ha reunit diversos projectes de la comarca per presentar-los en el Clúster d'Inversors que s'organitza en el marc del Saló Professional del Barcelona Meeting Point del 17 a 19 d'octubre.

Aquest esdeveniment firal, és l'únic saló immobiliari d'àmbit professional i internacional que se celebra a l'Estat i s'ha considerat d'interès projectar la comarca en el seu conjunt. Aquesta acció de divulgació i promoció dels diferents actius de les poblacions del Garraf, és la primera d'una sèrie d'accions dirigides a fer conèixer diferents projectes per atreure inversions al Garraf.

Aquesta acció promocional es concretarà també en un acte de presentació el divendres 19 a les 13 h, a la sala de premsa del pavelló 8 de la Fira de Barcelona, on es presentaran els diversos actius i projectes comarcals, cinc dels quals estan vinculats a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, tres a la vila de Sitges i dos a Sant Pere de Ribes. Al final de la sessió, els assistents seran obsequiats amb una degustació de productes Quilòmetre Zero (km0) del Garraf.

En col·laboració amb Node Garraf també hi serà present la delegació del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària del Garraf, que se centraran en la comercialització de sòl i naus per activitats econòmiques dels polígons industrials de la comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00