Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2008

El TOC acull l'exposició 'La mirada del desert. El Poble bereber'

Del 22 al 30 de setembre

La sala municipal d'exposicions del TOC, al carrer de Sant Sebastià 11, acull una mostra de les imatges realitzades per un grup de fotògrafs a la regió del Tafilalt. L'exposició es pot visitar fins al 30 de setembre, de dilluns a divendres de 17.30 a 21 hores i dissabte de 10 a 13.30 i de 17.30 a 21 hores.

Tafilalt es troba al cor del fascinant paisatge del camp de les altes dunes de l'Erg Chebbi, a dos quilòmetres de Merzouga, un petit poble amb un esplèndid palmerar, on les seves cases baixes de fang i palla es confonen dins el color del paisatge del desert. Un indret ideal per viure la màgia del desert i del poble bereber. Una experiència plena de llum, immensitat i silenci.

En aquest tipus de viatges, els participants cedeixen les seves fotografies per a una causa solidària. Les vendes de les fotografies d'aquest viatge són destinades a l'associació NOUR de Merzouga.

L'associació NOUR actualment està composta per 19 dones (4 vídues i 15 divorciades). El seu objectiu principal és el d'ajudar aquestes dones, fills i famílies, perquè disposin dels mitjans necessaris per a la seva pròpia subsistència. També tenen el seu càrrec a unes 60 noies, entre 14 i 25 anys, proporcionant-lis ensenyament (lectura i escriptura) i coneixements sobre patrons de costura i confecció, a fi que puguin ser autosuficients per mantenir les seves pròpies famílies, junt amb un programa d'ajuda a l'ensenyament, proporcionant material escolar bàsic per als menors i a les escoles que així el requereixin.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00