Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2014

El comerç de Vilanova i la Geltrú està ben tramat però li manca connexió amb el mar

Ajuntament i Diputació de Barcelona presenten un estudi de la situació comercial a la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut de mans de la Diputació de Barcelona l'"Anàlisi de la situació comercial i perspectives de futur de comerç de Vilanova i la Geltrú". Es tracta d'un document que les dues administracions han cofinançat i que ha dut a terme l'empresa Procom. L'acte de lliurament del document a l'Ajuntament es va fer dimarts passat, mentre que ahir dimecres es va presentar als gremis de la ciutat.

Jordi Siurana, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, va explicar que l'anàlisi "és un dibuix de l'entorn comercial de Vilanova i la Geltrú i intenta posar eines i donar idees per millorar la competitivitat comercial de la ciutat. Entenem que el comerç ha de ser configurador de línies estratègiques per a Vilanova i la Geltrú. L'anàlisi arriba a unes conclusions que haurien de servir per iniciar noves polítiques comercial"

Des de l'empresa Procom es va explicar que Vilanova i la Geltrú és una ciutat amb punts molt forts i moltes oportunitats de futur. També es va dir que, tot i tenir una bona situació estratègica, el comerç vilanoví encara no ha esdevingut un suficientment fort pol d'atracció de visitants. El comerç absorbeix bé el públic del municipi però té un dèficit quan als foranis. L'anàlisi també conclou que Vilanova i la Geltrú és una ciutat comercialment ben equilibrada, molt viva comercialment, i molt ben tramada en eixos. El treball també determina que la majoria de locals tancats estan molt localitzats en carrers de poca força comercial; que la qualitat comercial està molt ben valorada, i que el Mercat del Centre és un pol d'atracció i motor de la zona.

L'anàlisi també afirma que Vilanova i la Geltrú podria ser una ciutat de shopping i esdevenir un pol d'atracció comercial de la zona sud de Barcelona. Quan els punts febles, l'estudi afirma que les zones comercials estan molt deslligades del passeig Marítim i que caldria revitalitzar la rambla de la Pau. També diu que cal millorar la senyalització comercial, de lleure i d'oci, així com dels accessos a la zona comercial; que cal replantejar els horaris comercials, i que manca un pla d'actuació de comunicació i màrqueting.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va afirmar, després de la presentació d'aquesta anàlisi que "som una ciutat amb un comerç de qualitat que cal potenciar. Fem estudis per tal de poder establir línies d'actuació i millorar el desenvolupament del comerç de la ciutat. Després de visitar molts comerços de Vilanova i la Geltrú, tinc la percepció que és un dels àmbits amb més potencial de la ciutat. Per això també voldria felicitar al comerç i als comerciants de Vilanova, que han sabut treballar molt dur durant aquests anys tan difícils".

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, va explicar que un cop presentat l'estudi al comerç de la ciutat "s'iniciarà un pla d'actuacions i es començarà a treballar per fases. Primer en coses més senzilles com la millora de la senyalització; a mig termini en la dinamització de la rambla de la Pau; i caldrà obrir el debat dels horaris comercials"

Podeu consultar un resum del document AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00