Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2012

Acte d'homenatge a Joaquim Molas en agraïment a la donació de la seva biblioteca i arxiu personal a la Biblioteca Víctor Balaguer

Biblioteca Museu Víctor Balaguer Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Aquesta setmana els Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer presenten dues publicacions al Museu Balaguer i el Museu Romàntic Can Papiol fa un nou itinerari urbà

El proper dijous 25 d'octubre, a les 20 h, tindrà lloc l'acte de reconeixement a Joaquim Molas, catedràtic de llengua i literatura catalana, en agraïment a la donació que ha fet a la institució balagueriana de més de 22.000 llibres.

La Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú ha estat escollida pel Dr. Joaquim Molas com a seu per dipositar la seva biblioteca particular, el seu fons personal literari i de recerca i alguns manuscrits importants dels escriptors i artistes catalans més representatius com ara Salvador Espriu, Mercè Rodoreda o Jacint Verdaguer, entre d'altres.

Amb aquesta donació la Biblioteca Museu Balaguer es convertirà en un referent inevitable per a l'estudi de la cultura catalana dels segles XIX i XX.

D'altra banda, el divendres 26 d'octubre, a les 19 h, al Museu Balaguer hi haurà la presentació de la publicació Sis figurins Sis per un giravolt de maig, editada amb motiu de la celebració de l'Any Toldrà 2012, en què es recorda el 50è aniversari de la mort del músic i compositor vilanoví. 

Rosaura
Sis figurins Sis per un giravolt de maig 

La publicació recull el figurins que va dissenyar l'artista Xavier Nogués per a la representació de l'òpera còmica El giravolt de maig, una de les obres més emblemàtiques d'Eduard Toldrà (1895-1962).

L'edició ha anat a càrrec de l'Associació d'amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Xavier Nogués.

En el transcurs de l'acte es presentarà el cinquè número del Butlletí de la Biblioteca Museu Balaguer. El Butlletí és una publicació anual de caire divulgatiu que conté treballs de recerca sobre el fons museístic i bibliogràfics de la institució balagueriana, i es tracta del projecte més emblemàtic que promou l'Associació. Els Amics de la Biblioteca Museu van recuperar-ne la publicació l'any 2008, amb l'objectiu de mantenir la qualitat i la rigurositat dels articles, com constaten els textos que s'hi recullen.


Visita comentada a la Sala Prado

El diumenge 28 d'octubre, a les 12 h, tindrà lloc una nova visita comentada dins el cicle Mirades a la col·lecció. Aquesta sessió estarà dedicada a L'art del segle d'Or. Una visita comentada als quadres del dipòsit del Museo Nacional del Prado. Un important conjunt de pintura barroca del segle XVII, principalment del segle d'or espanyol amb algun exemple europeu de l'escola flamenca. Destaquen els noms de pintors universals com El Greco, Goya, Murillo, Ribera, Rubens, Brueghel o Van Dyck.

El preu és de 2 euros per persona i cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu 93 815 42 02.


Activitats al Museu Romàntic Can Papiol

El dissabte 27 d'octubre, a les 12.30 h, tindrà lloc l'activitat Baixen els francesos! Un Itinerari urbà pels escenaris de la guerra del Francès (1808-18014) a Vilanova i la Geltrú i una visita comentada al Museu Romàntic Can Papiol.

La penetració de les tropes franceses a Catalunya va suposar que els primers i últims contactes de l'enfrontament tinguessin el territori català com a escenari principal. Vilanova i la Geltrú no va escapar-se d'aquesta incursió, ni tampoc l'actual Museu Romàntic, antigament residència de Francesc de Papiol, que va patir les conseqüències de la guerra com a prohom de la ciutat i polític en actiu

L'activitat té una durada de 2 hores i el preu és de 5 euros per persona. Les places són limitades i cal reservar prèviament al telèfon 93 893 03 82 o al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00