Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2012

Portes obertes al Balaguer per la Fira

"Retrat de senyora", Ramon Casas

El diumenge de Fira se celebra una jornada de portes obertes al Museu Balaguer, amb una visita comentada a l'exposició "Del Realisme al Noucentisme. Col·lecció Banc Sabadell"

Coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Novembre, aquest diumenge 11 de novembre hi haurà Jornada de portes obertes a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. L'entrada serà gratuïta durant tot el dia, i l'horari d'11 a 14h.

El Museu Víctor Balaguer disposa d'un ampli i important fons artístic, les seves sales acullen des d'obres del barroc espanyol i europeu del segle XVII, fins a pintura i escultura catalanes del segle XIX i XX. El Museu també disposa de col·leccions d'arqueologia i etnografia, entre les quals s'hi poden trobar exemples singulars com dues armadures de samurai i una petita mòmia d'infant a la Sala Egípcia, una de les cinc úniques mòmies que actualment es poden trobar a Catalunya.

A més, el mateix diumenger a les 12h es farà una visita comentada a l'exposició temporal "Del Realisme al Noucentisme. Col·lecció Banc Sabadell". La visita està dirigida al públic en general, però les places són limitades. Per això cal reserva prèvia al telèfon del Museu, el 93 815.42.02.
La mostra reuneix una vintena de quadres de pintors catalans tan destacats com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Marià Fortuny, Anglada Camarasa o Joaquim Mir. Es tracta d'un recorregut excepcional pels moviments artístics de tombants dels segles XIX i XX, que inclou magnífics paisatges i retrats de l'època de l'art modern.
Totes les obres formen part del fons d'art Banc Sabadell, una entitat que al llarg dels anys ha anat atresorant una significativa col·lecció de pintura catalana amb una nodrida nòmina d'artistes del país, i que ha continuat amb una destacada presència de l'art contemporani fins arribar a la producció més actual.
La major part dels artistes representats a la mostra també estan representats al Museu Víctor Balaguer, sovint amb obres de característiques similars. Un diàleg prometedor entre col·leccions del país.
"Del Realisme al Noucentisme. Col·lecció Banc Sabadell" es podrà veure des del proper 8 de novembre fins al 20 de gener de 2013 a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Després d'aquesta visita comentada, se'n faran dues més els diumenges 16 de desembre i 20 de gener.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00