Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/03/2016

L'Economat, seleccionat com un dels 10 millors projectes d'innovació social a Catalunya

Un moment de la presentació a Barcelona      Un moment de la presentació a Barcelona

El projecte es va presentar a la 4a Jornada '10x10 Càpsules d'Innovació Social', celebrada al CosmoCaixa

El passat divendres 18 de març l'auditori del CosmoCaixa de Barcelona va acollir la 4a Jornada "10x10' Càpsules d'Innovació Social", on es van presentar els que havien estat seleccionats com els 10 millors projectes d'innovació social a Catalunya l'any 2015.

La Jornada, que promou l'empresa d'acció social Sumar amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Obra Social "la Caixa", dóna visibilitat a diferents projectes d'innovació en l'àmbit dels serveis socials. Any rere any, diferents entitats i organismes comparteixen aquest espai matinal per presentar les seves experiències. Solucions i eines de millora per a alguns dels problemes actuals i futurs de la nostra societat. Creatives, innovadores, de petita o gran escala, que poden adaptar-se i ajustar-se en diferents àmbits i territoris. Nous projectes a conèixer, que pretenen ser una font d'inspiració per ajudar a resoldre els reptes socials emergents de la nostra societat.

La jornada vol impulsar la reflexió per repensar i millorar els serveis socials, i suposa una aportació de coneixement innovador, tècnic i de gestió, a més de ser un punt de trobada de professionals dels serveis socials, un lloc on obtenir noves eines per fer front a la nova realitat social, i una oportunitat per difondre nous projectes d'innovació social.

Arantza Rodríguez, coordinadora de projectes i treball en xarxa de serveis socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, acompanyada dels responsables de Càritas i de l'Economat, va exposar en 10 minuts els trets més significatius del projecte.

Així, els assistents van conèixer l'origen de l'Economat, una idea que va començar fa dos anys amb la recerca d'iniciatives d'altres municipis que ja havien canviat el seu model de distribució de lots a servei de supermercat, amb la recerca de col·laboracions privades que permetessin implementar un servei millor, més ampli i més econòmic, i amb les reunions setmanals entre Càritas i Ajuntament com a ens colíders del projecte per idear el servei en totes les seves dimensions.

La presentació va incloure també un resum de les dades i el funcionament de l'Economat.

Informació relacionada

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00