Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2012

VNG participarà al Gamelab 2012, Fira Internacional i de referència en l'àmbit dels videojocs

 La fira Gamelab se celebra del 27 al 29 de juny     La fira Gamelab se celebra del 27 al 29 de juny

Acció conjunta de Neàpolis i l'EMAID per fer de Vilanova i la Geltrú un pol d'atracció de noves empreses TIC i de disseny virtual.

Vilanova i la Geltrú, a través de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i de l'Espai de la Tecnologia i les Idees de l'Ajuntament de VNG, Neàpolis, participarà per primera vegada a la Fira Internacional del Videojoc i l'Oci Interactiu, Gamelab 2012.

El Gamelab, que se celebra a Barcelona del 27 de junya l'1 de juliol, és l'esdeveniment mundial de referència del sector dels videojocs, equiparable en importància al Mobile World Congress. En aquest sentit, la primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens ha assegurat que la voluntat del Govern municipal és "seguir treballant per posicionar Vilanova i la Geltrú en l'àmbit tecnològic i en aquesta ocasió més específicament en l'àmbit del disseny virtual". Segons la regidora de Societat del Coneixement, "gaudim d'un entorn ric en talent, molt idoni per al teixit empresarial que s'hi relaciona". A més, des de Neàpolis i donant suport a l'EMAID, la presència al Gamelab "donarà visibilitat a la capital del Garraf com a ciutat de referència en l'àmbit TIC i del disseny davant el sector industrial que envolta els videojocs".

L'EMAID és la primera escola de titularitat pública que imparteix un cicle formatiu sobre Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals dins la titulació de Grau Superior d'Il·lustració, homologat per la Generalitat. El curs que es realitza a l'EMAID consta de 1800 hores lectives distribuïdes en dos cursos, projecte final i formació en centres de treball. A l'hora de participar en el Gamelab 2012, l'escola municipal de VNG s'ha proposat establir una estratègia sòlida de contactes i col·laboració amb empreses del sector per aconseguir períodes formatius en els centres de treball i accedir a la borsa de treball.

D'altra banda, Neàpolis compta entre les seves estratègies d'actuació, amb l'objectiu que Vilanova i la Geltrú esdevingui un pol d'atracció d'empreses del sector TIC en l'ambit de la telefonia mòbil i els videojocs. Recentment ja s'ha iniciat aquest camí amb la instal·lació al Cowork Neàpolis de l'empresa de creació de videojocs Essilex Games.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00