Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2011

El món del còmic protagonista a la biblioteca Armand Cardona

     L'exposició obrirà les activitats dedicades al còmic       L'exposició obrirà les activitats dedicades al còmic

La biblioteca vilanovina dedica una exposició als 100 anys d'en Massagran i acull la presentació de la novel·la gràfica Ideas de bombero.

Durant aquest mes de gener el còmic és el gran protagonista de les activitats que s'han organiztat a la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

La primera d'elles, a partir del dia 15 de gener i fins el 4 de febrer, és l'exposició per a tots els públics 100 anys d'en Massagran que pren com a punt de partida la publicació, el 1910, de les Aventures extraordinàries d'en Massagran i la seva continuació, Noves aventures d'en Massagran, novel·les de Josep Maria Folch i Torres, il·lustrades per Junceda.

Aquesta mostra aproxima al visitant l'autor i la seva obra, així com al gènere d'aventures festives, i la literatura infantil i juvenil catalana del moment. L'exposició es complementa amb una guia didàctica i quaderns amb activitats pels més menuts.

Dijous 20 de gener a les set de la tarda, la biblioteca acollirà la presentació de la novel·la gràfica Ideas de bombero de Sebas Martín, a càrrec del mateix autor. Es tracta del seu quart i darrer còmic, publicat l'octubre de 2010 per Edicions La Cúpula.

Ideas de bombero
Coincidint amb aquesta activitat la biblioteca ha editat una guia de lectura que porta per títol La homosexualitat en el còmic, la literatura i el cinema,  que recull còmics que tractin sobre aquesta temàtica. Es pot consultar a la web de la biblioteca.

Per últim , el divendres 21 de gener a les set de la tarda, els còmics El Jabato i El capitán Trueno, ambdós obra de Víctor Mora i ambientats en l'època medieval, seran els protagonistes de la xerrada que oferirà Xavier Garriga i que comptarà amb la col·laboració d'Esteve Albiol.

La biblioteca Armand Cardona té un fons especialitzat en còmic, la Comicteca, que es pot visitar, tant de manera presencial com a través de la web. 

Més informació bibliobloc
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00