Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2009

Les entitats vilanovines s'estalviaran la meitat del cost d'organitzar actes a l'Envelat

Imatge exterior de l'Envelat (arxiu) Imatge exterior de l'Envelat (arxiu)

El Ple va aprovar ahir provisionalment l'adjudicació de la instal·lació d'aquest espai, que obrirà temporada el 31 d'octubre

El segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Ávaro, va anunciar ahir a la tarda en el Ple municipal unes bonificacions del 50% aproximadament per a les entitats i col·lectius sense afany de lucre que vulguin organitzar activitats a l'Envelat. Tal com afirma el regidor vilanoví, es tracta d'una mesura amb la voluntat de "facilitar que les entitats puguin desenvolupar les seves activitats".

Per això, en la temporada 2009-2010 l'ús de l'Envelat presentarà l'avantatge que les entitats només hauran de contractar la seguretat obligatòria per al desenvolupament de l'acte. La resta de serveis necessaris per a l'obertura de la instal·lació seran assumits per part de l'Ajuntament. En un moment com l'actual, de crisi econòmica, es prioritza potenciar l'activitat social donant facilitats a les entitats implicades amb el teixit cívic i associatiu de dinamització de la ciutadania, principalment jove. D'aquesta manera les entitats només hauran d'assumir aproximadament la meitat de les despeses totals. Aquesta mesura va dirigida únicament a les entitats no lucratives.

Una altra novetat d'aquesta temporada serà que l'estructura de l'equipament facilitarà poder utilitzar-lo també amb aforaments mitjans. A més, també s'han introduït modificacions i millores en la decoració i la distribució dels diversos elements que el composen (ubicació de la barra de bar, entarimat homologat, camerinos, taquilles...) per tal de donar resposta a les demandes que les entitats havien fet arribar a l'Ajuntament després de fer-ne ús al llarg de les temporades anteriors.

La temporada s'iniciarà amb un acte de l'associació juvenil Endimari el dia 31 d'octubre de 2009 i es clourà el 28 de març de 2010. Les entitats podran demanar la utilització de l'Envelat fins, com a màxim, el dia 5 de març de 2010, tres setmanes abans del seu tancament. Poden sol·licitar l'espai les regidories municipals i altres administracions públiques, les entitats, associacions i col·lectius sense ànim de lucre presents en el registre d'entitats de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i també entitats particulars i/o privades amb condicions diferents de les que gaudeixen les entitats.

Justament ahir en la sessió plenària s'aprovava provisionalment l'adjudicació del subministrament i instal·lació d'un envelat per a la temporada 2009-2010, de característiques similars al que ja s'ha anat instal·lant en els darrers anys i que s'ha utilitzat sobretot per a l'organització d'actes dels i per als joves. La instal·lació s'ha adjudicat a l'empresa Envelats Vall, SL. L'Envelat, se situarà, com és habitual, a la rambla Sant Jordi, entre l'estadi de futbol de l'Associació dels Alumnes Obrers i el Pavelló Poliesportiu del Garraf.

Lobjectiu de l'Envelat municipal és posar a l'abast de la ciutadania un equipament per tal de donar cabuda a activitats culturals, juvenils, lúdiques i cíviques de mitjà i gran format durant la temporada d'hivern. Les entitats, associacions i col·lectius interessades a celebrar-hi alguna activitat poden sol·licitar-ho a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Més informació a l'espai de Gent Jove del web de l'Ajuntament, www.vilanova.cat/joves, o al telèfon de la Regidoria de Joventut 93 814 00 00 (ext. 3035).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00