Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2013

Octubre als museus de VNG

Les visites teatralitzades a Can Papiol tenen molta demanda, i cal inscriure's prèviament Les visites teatralitzades a Can Papiol tenen molta demanda, i cal inscriure's prèviament

El Museu Romàntic Can Papiol i el Museu Víctor Balaguer organitzen diverses activitats durant el mes d'octubre

Els diumenges de tardor tornen les 'Mirades a la col·lecció' al Museu Víctor Balaguer. Aquestes visites ofereixen l'oportunitat de conèixer les diferents col·leccions de la institució amb més profunditat. La primera d'aquestes visites serà 'Trobades al Cafè Foment', una mirada al conjunt d'obres que, per iniciativa de Joaquim Mir, es van elaborar per decorar l'antiga cafeteria d'aquesta entitat, a l'edifici de la plaça de les Cols que avui encara coneixem.
Dins d'aquest grup de pintures s'hi troben peces del propi Mir, d'Enric Cristòfor Ricart, de Martí Torrents i d'Alexandre de Cabanyes. Aquesta visita es farà diumenge 13 d'octubre a les 12h, té un preu de 3 euros i cal fer reserva al 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.

Per la seva banda, Can Papiol també proposa activitats per als diumenges al matí dins la temporada de tardor.
Així, diumenge 20 a les 12.30h tenim una nova oportunitat d'assistir a 'Hostes vingueren que de casa ens tragueren', una visita teatralitzada a la casa ambientada a l'època de la guerra del francès. Els visitants, acompanyats del senyor Benet Rubinat, nebot de Francesc de Papiol, i alguns membres del seu servei, podran gaudir d'un recorregut per la casa d'una de les famílies benestants més importants de Vilanova i la Geltrú al segle XIX. La presència dels francesos a la ciutat, la religiositat dels seus inquilins o la vida quotidiana que s'amaga darrere d'aquestes quatre parets, quedaran a la vista dels espectadors, amb molts tocs d'humor. En finalitzar, se servirà una copa de cava al jardí del Museu. Aquesta visita té un preu de 10 euros i requereix reserva prèvia.

Per descobrir detalls de la vida quotidiana al segle XIX en cases com Can Papiol, el museu proposa els 'Diumenges temàtics'. La primera d'aquestes visites per entendre com era la vida a l'època serà 'De l'espelma al llum de gas', un passeig per la casa centrat sobretot en les fonts d'energia emprades per la societat romàntica: els mètodes de calefacció, la il.luminació, la cocció dels aliments o els mitjans de transport dels que disposaven. La visita es farà diumenge 27 d'octubre a les 12.30h, i té un preu de 5 euros. Cal inscripció prèvia.

Per les activitats de Can Papiol cal fer reserva al 93 893 03 82 o bé a museupapiol@vilanova.cat.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00