Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2013

L'aparcament vigilat per a bicicletes estarà a punt a finals de febrer

A l'aparcament vigilat hi cabran 300 bicicletes   A l'aparcament vigilat hi cabran 300 bicicletes

En breu començaran les obres per preparar el terreny, mentre els serveis socials municipals deriven a la Fundació Formació i Treball els 6 joves amb dificultats d'inserció que hi treballaran

El ple ordinari de l'Ajuntament va ratificar dilluns l'acord de la Junta de Govern Local per aprovar la concessió per a la gestió i vigilància d'un aparcament de bicicletes a la plaça d'Eduard Maristany, i l'aprovació de la concessió a l'empresa Formació i Treball, Fundació Privada.

Un cop aprovat per Ple, ara només cal demanar la llicència d'obres i començar els treballs per adequar l'espai on s'ha d'instal·lar el Bici Park. Aquest és el nom de l'aparcament, que constarà d'una superfície tancada per poder allotjar 300 bicicletes mitjançant un contenidor de càrrega.

El preu per utilitzar aquest aparcament, que funcionarà des de l'inici fins a la finalització dels horaris dels trens, serà d'un euro al dia. L'abonament mensual costarà 12 euros, i alguns usuaris, com estudiants, jubilats, i persones que busquen feina gaudiran d'una tarifa amb descompte.

L'Ajuntament ha posat a disposició l'espai de titularitat municipal que es troba fent cantonada entre el carrer del Forn del Vidre i l'avinguda del Ferrocarril, per poder tirar endavant aquesta activitat econòmica que s'emmarca en un projecte social. En total s'oferiran sis llocs de treball distribuïts en torns, tenint en compte que l'aparcament estarà obert 16 hores al dia i també els caps de setmana. Els nois i noies que hi treballaran són derivats de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha volgut destacar la importància de "donar feina i oferir un currículum laboral a 6 persones de 16 a 22 anys que tenen greus dificultats per entrar al món laboral". La contractació d'aquests joves es farà de forma progressiva.

La Fundació Formació i Treball, que gestionarà l'aparcament, ha mostrat la voluntat d'encabir-hi, a la llarga, un taller de reparació i un servei de lloguer de bicicletes. De moment es preveu que a finals de febrer pugui començar a funcionar el servei d'aparcament vigilat en una zona on s'han comptabilitzat molts robatoris de bicicletes. Una mesura que ajudarà a garantir la seguretat dels usuaris i a promoure la mobilitat sostenible.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00