Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2011

La directora general de Política Lingüística lliurarà els premis de 'El tren, un món de poesia'

Festa del CNL, divendres al Molí de Mar  Festa del CNL, divendres al Molí de Mar

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf tanca el curs amb una festa amb 300 assistents

Dijous 9 de juny es lliuraran els premis del concurs poètic "El tren, un món de poesia", promogut pel Museu del Ferrocarril, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf. L'acte comptarà amb Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per la Normalització Lingüística, i serà obert a tothom.

El lliurament de premis s'emmarcarà en la segona sessió del cicle poètic "Viatges i hospitalitat", promogut pel propi Museu del Ferrocarril amb l'Escola de Música Freqüències i coordinació de l'escriptora i humanista Teresa Costa-Gramunt. En aquesta sessió s'hi convidarà l'escriptora Cèlia Sànchez-Mústich.

L'acte tindrà lloc a la Sala audiovisual del Museu del Ferrocarril a les 19 h. En primer lloc, Cèlia Sànchez-Mústich llegirà algunes de les seves poesies, amb acompanyament musical a càrrec d'alumnes i professors de l'Escola de Música Freqüències. A continuació, Yvonne Griley lliurarà els premis del concurs poètic. La poesia premiada i les dues finalistes seran llegides pels seus autors.

El concurs de poesia ha comptat amb la col·laboració de les llibreries Llorens Llibres, La Mulassa, Ma'at, Tren dels Llacs (aquesta última, de la Pobla de Segur).

Final de curs del CNL

D'altra banda, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf ha tancat el curs amb una festa, que va reunir unes 300 persones divendres passat al Molí de Mar. En aquest acte de cloenda hi van prendre part tant les persones que han assistit als cursos de català per a adults com els participants amb programa Voluntariat per la llengua, així com personal del CNL i acompanyants.

L'objectiu de la festa, a banda de celebrar l'acabament del curs, era propiciar un punt de trobada distès en què la llengua catalana fos el fil conductor. S'hi van preparar activitats, com una visita al Museu del Mar, un taller de cançons en català i un de manualitats, que va servir per crear, amb material reciclat, les petites torxes que més tard van il·luminar l'espai. L'acte central va ser el sopar, amb plats preparats pels assistents, que van ser una mostra de la diversitat d'origen dels usuaris del servei de català. La festa va acabar amb ball amb un discjòquei.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00