Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/11/2014

L'Ajuntament de Vilanova explica el projecte VNG plural a la jornada sobre innovació i diversitat religiosa

  Jornada formativa sobre diversitat religiosa Jornada formativa sobre diversitat religiosa

La jornada, organitzada per la Generalitat de i l'Associació Catalana de Municipis, va permetre conèixer com gestionen diferents ajuntaments la diversitat religiosa dels seus municipis

Aquest dimecres s'ha celebrat a Barcelona una Jornada formativa sobre innovació i diversitat religiosa en l'àmbit local, organitzada per la Direcció General d'Afers religiosos de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l'Associació Catalana de Municipis.

Amb aquesta Jornada es pretenia fer un reconeixement i difusió de les bones pràctiques realitzades per diferents ajuntaments, així com donar a conèixer projectes de recerca que tracten sobre la gestió de la diversitat religiosa en l'àmbit local, amb l'objectiu de contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat un dels municipis convidats a la jornada per tal de d'explicar "VNG Plural. programa de gestió de la diversitat religiosa a Vilanova i la Geltrú" que promou el coneixement i el respecte de les diferents opcions davant del fet religiós. A través d'aquest programa i comptant amb la complicitat dels diferents grups religiosos de la ciutat, s'han elaborat, entre d'altres propostes, eines per donar a conèixer i visibilitat la realitat de Vilanova en aquest àmbit. (enllaç apartat web)

Altres de les ponències van ser sobre les "Bones practiques en la gestió de la diversitat religiosa. Criteris de fons" a càrrec de Francesc Torralba, doctor en Teologia i Filosofia i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya, així com dues taules d'experiències, la primera de les quals va comptar amb els projectes dels ajuntament Lloret de Mar, de Barcelona i de Vilanova i la Geltrú, i l'Observatorio del Pluralismo Religioso a Espanya. La segona de les taules va servir per presentar dos projectes de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Jornada es va completar amb activitats complementàries com la visita a una sinagoga i a una mesquita, i un circuit d'espai interreligiós de la Fundació MigraStudium.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00