Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2013

Diumenge torna el Mercat de 2a mà i d'Intercanvi

 El Mercat de 2a mà acull uns 5.000 visitants en cada edició El Mercat de 2a mà acull uns 5.000 visitants en cada edició

La Diputació de Barcelona es fixa en el model organitzatiu del mercat de VNG per estendre el model a altres poblacions

Diumenge, 1 de desembre, se celebra la 8a edició del Mercat de 2a mà i d'Intercanvi. La plaça de les Casernes s'omplirà de 10 a 14h de parades on es podrà intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà.
L'èxit d'inscripcions ha fet que de seguida s'omplissin les 200 taules disponibles, i és per això que des de l'organització, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha tornat a assignar el número de taula prèviament per tal d'evitar aglomeracions en els moments de càrrega i descàrrega del material.
També es vetllarà perquè els expositors siguin ciutadans, i no empreses especialitzades, ja que un dels grans objectius de l'organització és que sigui una festa de la ciutadania. Per això s'estan estudiant mesures per garantir la rotació dels participants per tal d'augmentar l'oferta.
En aquesta vuitena edició hi seran presents organitzadors de mercats de segona mà d'altres municipis, en el marc d'una jornada que organitzarà la Diputació de Barcelona a Vilanova i la Geltrú, per observar com s'organitza el mercat i poder estendre el model a altres poblacions.

El mercat es va començar a celebrar l'abril de 2011, i se celebra periòdicament 3 cops l'any, els mesos de març, juny i desembre, sempre en diumenge de 10h a 14h. Actualment compta amb 200 expositors i uns 5.000 visitants.

Es tracta d'un mercat ciutadà no professional orientat a donar un segon ús a aquells objectes que per diferents circumstàncies han deixat de tenir utilitat per al primer propietari.
La iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin reutilitzar. No s'hi podran intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.

El mercat compta amb la col·laboració del Banc del Temps de la ciutat i l'associació ECOL3VNG, que coordina la moneda social TURUTA, i amb la qual es poden fer alguns intercanvis i pagaments.

Per facilitar les condicions d'aparcament, VNG Aparcaments aplica una tarifa especial de 6 euros a partir dels 160 minuts d'estacionament i fins les 24 h del diumenge a l'aparcament situat a la mateixa plaça de les Casernes.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00