Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2013

Diputació i Ajuntament arranjaran 21 habitatges de persones grans

El bany i la cuina és on es fan la major part d'arranjaments El bany i la cuina és on es fan la major part d'arranjaments

L'Ajuntament de VNG s'ha presentat a la segona edició del Programa d'Arranjament d'Habitatges per a la gent gran, per adaptar els pisos al seu nivell de mobilitat i dependència

El Programa d'Arranjament d'Habitatges per a la gent gran de la Diputació de Barcelona té com a finalitat fer reformes bàsiques i instal·lar ajudes tècniques en l'habitatge de les persones grans més vulnerables, per tal de garantir les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes.

La primera edició es va fer els anys 2009-2010, i per la segona, que inclou el període 2012-2013, s'han assignat a Vilanova i la Geltrú 21 arranjaments.
El primer pas ha estat fer les visites de valoració a domicili amb els arquitectes i responsables de l'empresa gestora i de l'empresa constructora del programa. Actualment s'estan tramitant els permisos d'obra per poder iniciar-les.

El programa està finançat en un 80% per la Diputació, i en un 20% per l'Ajuntament. El cost mitjà estimat total per cada arranjament és de 1.500 euros, dels quals la Diputació de Barcelona en pagaria 1.200, i l'Ajuntament els 300 euros restants.

Destinataris del programa

Al Programa s'hi poden presentar persones de 65 anys o més, amb dificultats d'autonomia personal, amb manca de recursos econòmics suficients, amb discapacitat i/o situació de dependència, o majors de vuitanta anys que visquin soles o amb una altra persona gran. Tots aquests possibles beneficiaris són identificats i seleccionats pels serveis socials municipals.

Quines reformes es poden fer?

El Programa d'Arranjament d'habitatges per a la gent gran afavoreix l'accessibilitat i les condicions de vida de la persona dins de la seva llar. Es tracta, per tant, de petites reformes imprescindibles perquè el beneficiari gaudeixi d'autonomia i qualitat de vida en el seu domicili.
S'intervé bàsicament en banys i cuines. En el cas dels banys, per millorar l'accessibilitat i facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal. Així, es fan intervencions com la substitució de la banyera per un plat de dutxa, es canvien aixetes, s'adapten la banyera, la dutxa, el vàter o el lavabo, s'elimina el bidet per facilitar la mobilitat, es posa tractament antilliscant al paviment o es col·loquen ajudes tècniques.
En el cas de les cuines, amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat, es fan intervencions com la substitució de les plaques de gas/butà per plaques elèctriques, es posa tractament antilliscant als paviments, o s'instal·len ajuts tècnics.
També es fan arranjaments generals per adaptar o proporcionar suports en l'entorn general del domicili per tal de facilitar la mobilitat general de la persona pel seu domicili. Aquestes són intervencions com l'ampliació d'una porta, el canvi de gir d'una porta, l'eliminació d'algun graó, o la instal·lació d'ajuts tècnics com barres o agafadors.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00