Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/03/2011

Vilanova i la Geltrú finalista als Premis Estratègia NAOS 2010

   Els petits gourmets forma part del programa d'educació alimentària i nutricional de l'Ajuntament de VNG Els petits gourmets forma part del programa d'educació alimentària i nutricional de l'Ajuntament de VNG

La ciutat hi participava amb el Programa d'Educació Alimentària i Nutricional de la Regidoria de Salut

El programa d'Educació Alimentària i Nutricional que porta a terme l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Salut, ha resultat finalista als Premis Estratègia Naos 2010, convocats per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició.

Aquests premis, que arriben a la quarta edició, reben cada any nombrosos projectes de qualitat que promocionen l'alimentació saludable i/o la pràctica de l'exercici físic en àmbits com el familiar, comunitari, escolar, empresarial o sanitari.

Amb cadascun d'aquesta premis es vol donar visibilitat i reconeixement públic a les millores iniciatives de cada convocatòria, segons el jurat, i així animal a seguir treballant pel desenvolupament de programes, en el marc de l'Estratègia Naos, que contribueixen amb els seus objectius a prevenir la obesitat, especialment entre nens i joves, afavorir els hàbits de vida saludable, principalment a través d'una correcta alimentació, i promoure la pràctica regular d'activitat física.

La convocatòria estableix set modalitats de premis, a nivell estatal, dels quals n'hi ha hagut dos que han anat a parar a projectes catalans. Unió de Pagesos de Catalunya, pel seu programa de promoció del consum de fruita en centres educatius, i a l'empresa Pepsico Foods Iberia, per les seves iniciatives en relació a fer de l'aperitiu una ocasió més saludable.

La proposta vilanovina ha resultat finalista en la modalitat sobre l'àmbit escolar -alimentació saludable, conjuntament amb altres set projectes.

L'Ajuntament de la ciutat porta a terme un veterà programa d'educació alimentària i nutricional a les escoles, a través de la Regidoria de Salut, que contempla la realització de tallers pensats especialment per a cada curs d'educació infantil i primària. Cadascun d'aquests tallers promou un determinat aliment, grup d'aliments o àpat, i s'acompanya de material per treballar a l'escola i a casa. 

El programa té com a activitats, el Tastaolletes, adreçat als alumnes d'educació infantil de 3 anys, els Petits Gourmets, per a nens i nenes de 5 anys, l'activitat Juguem amb els aliments, per alumnes de primer d'educació primària, el Taller de les fruites, per alumnes de segon d'educació primària, l'Anem a l'Hort, per a nens i nenes de tercer de primària, l'Alimentació Mediterrània, per a alumnes de quart de primària, De la barca al plat, per a nois i noies de cinquè de primària, i els Esmorzars saludables, per a alumnes de sisè de primària.
Anem a l'hort
A més, la Regidoria de Salut també treballa en l'assessorament i revisió dels menús escolars, i fa tallers per alumnes de segon d'ESO, sobre l'acceptació d'un mateix i la prevenció dels trastorns alimentaris.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00