Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2015

Una delegació de Mauritània visita el govern vilanoví

Una delegació del govern vilanoví ha rebut l'alcalde de Boulenoir      Una delegació del govern vilanoví ha rebut l'alcalde de Boulenoir

Es tracta d'una presa de contacte per establir relacions de col·laboració i cooperació amb la ciutat mauritana de Boulenoir

Amb motiu de la celebració a Barcelona del simposi "El desenvolupament de les àrees urbanes a Mauritània", una delegació de càrrecs públics de la localitat de Boulenoir, al nord de Mauritània, s'ha reunit al despatx de l'alcaldessa de VNG amb la mateixa Neus Lloveras, el regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior Gerard Figueras, i la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens.

L'alcalde de Boulenoir barry Ahmed, acompanyat dels assessors del govern Ely Salem Heibany i Yahya Regel (responsable de Turisme), han estat acompanyats per Divaika Kiemba, president del Centre Euro Àfrica, de Barcelona. Un centre sense ànim de lucre que té com a objectiu ser un de punt de trobada de totes les iniciatives euroafricanes, i de promoure les relacions socials i econòmiques entre Àfrica i Europa.

La delegació mauritana ha exposat la situació econòmica i socials de la població de Boulenoir, de 16 mil habitants, amb una economia basada en l'explotació de jaciments de pedra i grava, a més de ceràmic,a i fins i tot una mina d'or. La regió és la més rica en aigua de la zona, per això abasteix d'aigua tota la zona nord de Mauritània.

La situació física de la població, però, la converteix en lloc de pas dels processos migratoris que van des del Centre d'Àfrica cap a Europa. Una quantitat de persones que es fa difícil de gestionar amb la mancança de serveis i recursos (sanitaris, d'educació,...) que pateix Boulenoir.

La visita a Catalunya ha de servir per buscar aliances d'exportació i comercialització de grava i pedra, però també per establir aliances en matèria de cooperació, tal i com ha constatat el govern vilanoví, que s'ha posat a disposició de la delegació mauritana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00