Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2007

La Fira de Novembre, oberta als visitants

Moment de la tallada de la cinta Moment de la tallada de la cinta

La mostra es va obrir ahir amb un pregó que va reivindicar l'enfortiment de l'economia local com a estratègia per conviure amb la globalització

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú es va obrir ahir dijous a la tarda. A les 18 h el secretari general de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, va pronunciar el pregó i tot seguit es va procedir a la tallada de cinta que inaugura oficialment el certamen. Els primers visitants ja van poder recórrer tot el recinte, repartit entre la plaça de la Vila, la rambla i l'entorn del Mercat Central, en el qual es compten 220 estands. El pregó de la Fira va reivindicar l'impuls de les economies locals per afrontar la globalització i per "ajudar a construir una identitat més forta de la ciutat, on les relacions humanes siguin la base d'aquesta activitat econòmica". 

Jaume Oliveras va defensar l'aposta per les economies relacionades amb el coneixement i les noves tecnologies i va veure a Vilanova i la Geltrú "una gran oportunitat" en aquest sentit, gràcies a equipaments com Neàpolis i al dinamisme de la ciutat. Tot seguit el secretari general de Governació i Administracions Públiques va inaugurar l'edició del 2007 de la Fira davant de la porta de l'Ajuntament i va fer un primer recorregut acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i diversos regidors. Enguany a la plaça de la Vila es promou especialment la gastronomia, amb la instal·lació de l'espai "Fet aquí", que mostra productes alimentaris propis vilanovins, com les llunes o la llagosta. També a la plaça de la Vila s'hi troba l'estand de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que mostra les imatges noves que s'han generat a la ciutat en els darrers anys.

Com sempre a la Fira de Novembre hi ha representats els sectors de l'automoció, immobiliari, l'alimentació, la informàtica, el parament de la llar i serveis en general. A més a més, s'ha creat tota una programació d'activitats paral·leles, bona part de les quals es concentraran en els escenaris muntats a la plaça de la Vila i la d'Enric Cristòfol Ricart. La mostra multisectorial vilanovina estarà oberta fins diumenge, en horaris de les 10.30 a les 21.30 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00