Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/11/2012

L'escriptor Jordi Coca comentarà el seu llibre 'En caure la tarda' a la Biblioteca Joan Oliva

Jordi Coca Jordi Coca

El club 'Lectures comentades' té programades sessions fins al mes de juny

Dilluns 3 de desembre, a les 17.30 h, l'escriptor Jordi Coca visitarà el club de lectura de la Joan Oliva 'Lectures comentades' amb la seva darrera obra En caure la tarda.

En caure la tarda ha estat qualificada com a "una novel·la políticament incorrecta" pel seu propi autor, que pretén obrir interrogants i plantejar una reflexió sobre la societat actual -en la que vivim enganyats i on s'amaga allò que és desagradable- a través d'un personatge que viu a la Barcelona actual. Segons paraules de Coca "una novel·la necessària, per inconvenient, en un moment com aquest, en el que el país no està a la alçada dels seus novel·listes perquè es basa en la mentida".

La trama transcorre durant un plujós cap de setmana a Barcelona i té com a protagonista a Miquel Gironès, un personatge que viu sol i que esdevé un reflex de Robinson Crusoe, la creació de Defoe, que va creixent a poc a poc sense deixar de ser mediocre.

Amb uns personatges perfectament perfilats, la història està molt ben dosificada i combina estils directes i indirectes i uns monòlegs interiors en els quals el protagonista va repassant els esdeveniments de la seva vida.

Jordi Coca (Barcelona, 1947) va iniciar la seva carrera literària el 1971 amb la novel·la Un d'aquells estius, i des de llavors ha cultivat el gènere novel·lístic i també l'assaig sobre temes teatrals i literaris.

Entre les seves novel·les destaquen La japonesa (1992), guanyadora del premi Josep Pla, Sota la pols (1999), premi Sant Jordi, i les seves dues darreres obres: Lena (2002) i Cara d'àngel (2003), premi Joanot Martorell.

A aquesta activitat, que s'adreça als membres del club de lectura, poden assistir-hi les persones que no formen part del club sempre i quan es posin en contacte prèviament amb la Biblioteca per comunicar-ho.

El club de lectura Lectures comentades està dirigit per Juan Bautista Calderón i té per objectiu promoure l'ús del català com a llengua de comunicació habitual. 

Les properes trobades del Club són les següents: 

- 7 de gener.- Jesús Mestre i Godes, Contra els càtars 
- 4 de febrer.- Teresa Pàmies, La noia del ball 
- 4 de març.- Emili Teixidor, Els convidats 
- 8 d'abril.- Martí Gironell, El pont dels jueus 
- 6 de maig.- Juan José Millás, Primavera de luto 
- 3 de juny.- Marius Serra, Quiet.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00