Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/03/2016

Jornada per assessorar emprenedors i PIMES en matèria d'internacionalització

La jornada es va celebrar a Neàpolis    La jornada es va celebrar a Neàpolis

Neàpolis acull una sessió informativa per donar a conèixer les oportunitats que tenen a l'abast per desenvolupar la seva activitat econòmica a nivell internacional

 L'Agència d'Innovació de l'Ajuntament de VNG va oferir dimarts una jornada per assessorar i informar petites i mitjanes empreses i emprenedors per arribar al mercat internacional.
L'Auditori de Neàpolis va reunir, sota el títol “La internacionalització a VNG i el Garraf. Emprenedoria, innovació i recerca” emprenedors i empresaris de PIMES interessats en projectar el seu negoci a Europa i al món.

L'objectiu era donar a conèixer les oportunitats a l'abast d'aquest col•lectiu professional per desenvolupar la seva activitat econòmica a nivell internacional, tot debatent sobre els reptes i oportunitats.
Així, es va parlar dels condicionants que cal complir per accedir al mercat europeu i de les facilitats que Neàpolis, com a Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament, ofereix a les empreses i emprenedors per fer possible aquest desenvolupament internacional.

La quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, va presentar la jornada i va explicar que Nèapolis ha creat una nova unitat de suport a les PIMES que vulguin iniciar la seva internacionalització. “Es tracta d'una nova unitat molt orientada a aquells sectors que són focus per a nosaltres, és a dir el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, multimèdia i eficiència energètica, les àrees que treballem en el nostre pla de l'emprenedoria”.

El director-gerent de Neàpolis, Joan Carles Lluch, va presentar aquesta unitat de projectes internacionals, ‘Neàpolis up!'.

Joan Vinyals, assessor d'empreses de software i professor associat de la UPC, va parlar sobre la col•laboració entre la universitat i les PIMES i emprenedors. Finalment, Cristina Fabián, delegada d'ACCIO Generalitat, l'Agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana, va recordar que “Internacionalitzar una empresa no depèn de la facturació ni del nombre de treballadors. La clau de l'èxit radica en l'estratègia i en el producte que s'ofereix. La innovació i la recerca són factors claus per introduir-se en altres mercats, perquè ajudes a tenir trets diferencials respecte la competència”.
Fabián va posar l'exemple d'algunes empreses catalanes que han obtingut ajuts i finançament presentant solucions innovadores a través de l'eina de suport que ofereix la Unió Europea, com és el cas de l'empresa vilanovina Sense4Care, SL.

La jornada, que va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, va finalitzar amb un taller de dinamització d'equips a càrrec d'Oliver S. Watson, especialista en ‘Team building'.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00