Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/12/2011

Mercats de Nadal i Reis per a tots els públics

Mercats de Nadal i Reis al centre Mercats de Nadal i Reis al centre

L'Ajuntament de VNG prepara diferents mercats dedicats a l'artesania i als objectes nadalencs. Les activitats previstes per a aquestes dates són moltes i diverses

Vilanova i la Geltrú ja es prepara per a la campanya de Nadal. En aquest sentit, en els propers dies s'instal·laran a la ciutat diversos mercats, coordinats tots ells per l'Ajuntament.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, ha explicat que "la nostra voluntat és animar el comerç durant aquests dies. En un moment de crisi és important posar totes les eines que estan a les nostres mans per dinamitzar l'activitat comercial". Per a Gerard Figueras és important oferir un ampli ventall de possibilitats perquè la ciutadania i els visitants trobin a Vilanova i la Geltrú un espai per a les seves compres nadalenques.

Les propostes per a aquestes dates són moltes i diverses. Així, doncs, els dies 4, 5 i 6 de desembre, de les 9 a les 20 h, a la rambla de la Pau (al voltant del monument a Francesc Macià), es farà el Mercat de brocanters i col·leccionisme. Per al dia 17 de desembre, és previst de celebrar el 1r Festival d'hivern de cerveses artesanes, Fes-t'hi. Es farà de les 11 a les 24 h, a l'Envelat (rambla de Sant Jordi). La festa està organitzada per l'Associació Singlot, en conveni amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Quant als mercats específics de Nadal i Reis, a partir del 9 de desembre s'instal·lara el Mercat de Santa Llúcia a la plaça de les Neus. El seu horari serà de dilluns a divendres de les 17 a les 21 h i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. I per als dies 16, 17 i 18 de desembre s'ha organitzat el Mercat Juvenil a la plaça de les Neus.

Pel que fa als mercats d'elaboració pròpia o de venda artesana, del 16 de desembre al 5 de gener, la plaça de la Vila acollirà el Mercat d'artesania de creació pròpia i pintors. L'horari serà tots els dies, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. I també durant aquests dies, a la plaça de les Cols s'instal·larà el Mercat del petit regal. El seu horari serà, per a aquests dies, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.


Els mercats municipals també preparen activitats diverses

Els mercats municipals també es vestiran de Nadal durant els propers dies. És per això que han preparat diferents intervencions al Mercat del Centre i al Mercat de Mar. Així, doncs, es farà un parament de la taula de Nadal (coordinat per Magatzems Chacon), un altre de guarniments de Nadal i parament de taula d'un sol ús (coordinat per Olive-Rueda, SL), i l'elaboració d'un àpat de Nadal.

La idea és muntar alternativament els diferents paraments en ambdós mercats al llarg del mes de desembre. Del 13 al 20 de desembre s'ha programat al Mercat del Centre el parament de la taula de Nadal, i al Mercat de Mar els guarniments de Nadal i parament de taula d'un sol ús. Del 20 de desembre al 3 de gener, els muntatges es faran a la inversa. L'hora d'inici de les activitats serà a partir de les 17.30 h.

Quant a l'elaboració d'un àpat de Nadal, es farà el divendres 16 de desembre al Mercat del Centre i el divendres 23 al Mercat de Mar. L'hora d'inici serà també a les 17.30 h.


Campanya 'Un desig per Nadal'

A partir del 16 de desembre, Viu Comerç encetarà la campanya 'Un desig per un regal'. Amb aquesta acció, l'associació de comerciants de Vilanova i la Geltrú vol animar les compres nadalenques a través d'una campanya que premia la fidelització dels seus clients. Un arbre gegant a la plaça de les Neus serà el centre de recollida dels bons desitjos de la ciutat.

Els clients podran expressar els bons desitjos de cara a l'any vinent i guanyar diferents premis del comerç de la ciutat. Les botigues participants a la campanya estaran identificades amb el cartell promocional, i obsequiaran als seus clients amb una butlleta per participar en el sorteig de diferents lots de productes del comerç de Vilanova i la Geltrú. Aquesta butlleta s'haurà de dipositar a la bústia que Viu Comerç tindrà a l'arbre, on els clients podran penjar les seves peticions.

L'horari per participar en la campanya serà, per als dies 16, 17, 18, 22, 23, 29 i 30 de desembre i els dies 2, 3, 4 i 5 de gener, de les 11.00 a les 13.30 h i de les 18.00 a les 20.30 h. Els dies 24 i 31 de desembre l'horari serà de les 11.00 a les 13.30 h.

El dia 9 de gener es farà un sorteig entre totes les butlletes penjades a l'arbre i es repartiran lots de productes del comerç de Vilanova i la Geltrú.

De cara a la cavalcada dels Reis Mags, les botigues associades a Viu Comerç repartiran les 'mans de cartró' entre els seus clients per donar la benvinguda a Ses Majestats.


Per Nadal... la ruta de les esglésies

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també ha preparat per a les dates nadalenques unes visites guiades a les esglésies de la ciutat. Seran els dies 21 i 28 de desembre de 2011 i 4 de gener de 2012 que es durà a terme una ruta que anirà de l'església de Sant Antoni fins a la de Santa Maria de la Geltrú, sense oblidar l'ermita de Sant Sebastià. L'horari serà de les 18 a les 20 h.

Per participar en les visites cal inscriure's prèviament al telèfon 93 815 45 17, en horari de dimarts a dissabte de 10.00 a 13. 30 h i de 17.00 a 20.30 h, o passant per La Botiga – Punt d'atenció turística (c. de Sant Joan, 31, baixos) en el mateix horari. El correu electrònic és turisme@vilanova.cat.

El preu de la visita és de 3 euros per persona i visita.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00