Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2009

Es presenta la reurbanització dels Eixos Verd i 3 del projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic

   Xavier Oller i Francesc Surroca, aquest matí   Xavier Oller i Francesc Surroca, aquest matí

Les obres començaran passada la Festa Major i donaran continuïtat a la reurbanització ja conclosa d'alguns dels carrers d'aquesta part de la ciutat

Emmarcats dins el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA), ahir es van presentar als veïns d'aquest sector de la ciutat els projectes de reurbanització dels carrers i places inclosos en els anomenats Eix Verd i Eix 3. Es tracta exactament de la plaça de les Neus i dels carrers de Sant Pere, de Mossèn Cots, de la Bomba, dels Horts i de Josep Anton Marquès. Els projectes pretenen unificar tots els carrers per tal de remarcar el seu caràcter d'eix que integri tot l'espai urbà, on es prioritzarà els vianants enfront dels vehicles.

Els eixos, fruit d'una planificació contrastada de l'evolució dels carrers, estan units per un concepte a nivell cultural, paisatgístic o artístic. Així, l'àmbit definit com a Eix Verd està format per un itinerari que comença a la plaça de les Neus i acaba a la plaça de les Casernes, passant pel carrer de Sant Pere i la plaça Llarga. El projecte aborda la reurbanització dels carrers amb la voluntat d'esdevenir un itinerari que doni continuïtat a la plaça de les Casernes fins arribar a la plaça de les Neus.

Les obres que cal realitzar, i que sumen un cost de 1.129.000 euros, consisteixen en la pavimentació i urbanització dels carrers, els treballs d'adequació de les instal·lacions, el soterrament del cablejat per al nou enllumenat dels carrers, la col·locació de nou mobiliari urbà i l'enjardinament d'algunes zones.

Pel que fa a la plaça de les Neus, la intervenció consistirà en deixar la plaça al mateix nivell que els carrers que l'envolten i especialment la rambla Principal, guanyant així més superfície i integrant-la amb el seu entorn urbà. És per això que el projecte contempla donar continuïtat a la plaça des de la rambla Principal, i fer l'accés a l'església mitjançant una gran escalinata de pedra natural.

El segon dels eixos sobre els quals s'actuarà és l'anomenat Eix 3, format pels carrers dels Horts, de Josep Anton Marquès i de la Bomba. El projecte, que té un cost de 460.000 euros, preveu la supressió del trànsit rodat, l'establiment de zones de càrrega i descàrrega, la pavimentació a un sol nivell, el soterrament dels contenidors d'escombraries, la revisió de l'enllumenat existent, l'estudi d'encontres amb carrers i places ja renovats i la valoració dels edificis de catàleg.

Tal i com ha explicat aquest matí el regidor de Projectes urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, l'execució d'aquests dos primers eixos començarà passada la Festa Major de la Ciutat, i es preveu estiguin enllestits en un termini d'entre 8 i 9 mesos. L'any vinent s'executaran els tres eixos que resten pendents, per tal que tot el conjunt estigui enllestit al desembre de 2010.

L'empresa municipal PIVSAM farà, durant la primera quinzena de juny la licitació de les obres, que puntuarà les empreses interessades en la licitació que presentin plans d'ocupació i creació de nous llocs de treball.

Els veïns que ahir al vespre van assistir a la presentació de la reurbanització dels carrers i places inclosos dins l'Eix Verd i l'Eix 3 van conèixer de primera mà els continguts del projecte, el procés d'execució de l'obra , així com de les solucions que l'Ajuntament posarà en pràctica per tal de reduir les molèsties que aquestes els hi representen.

Xavier Oller ha explicat també que el centre de la ciutat s'està preparant per actuacions futures, i per això s'estan generant els instruments i mecanismes necessaris per aquest nou escenari pensat en i per a les persones.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00