Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2012

Els alcaldes de Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i l'alcaldessa de VNG inauguren la Fira

Els quatre alcaldes han tallat la cinta per inaugurar la Fira Els quatre alcaldes han tallat la cinta per inaugurar la Fira de Novembre

Els quatre mandataris destaquen la força que els dona treballar units per convertir l'Eix Diagonal en un espai d'oportunitats

La Fira de Novembre ha obert oficialment les seves portes aquest matí amb la tallada de cinta a càrrec dels alcaldes de les capitals de comarca de l'Eix Diagonal. Valentí Junyent, alcalde Manresa, Marc Castells, alcalde d'Igualada, Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i Neus Lloveras, alcaldessa de VNG han inaugurat el recinte firal a l'alçada del monument a Francesc Macià.

En l'obertura oficial també hi ha estat presents alcaldes de la comarca, regidors i regidores, el delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba, i representants d'entitats econòmiques i socials de la ciutat i de la comarca. La comitiva ha fet un recorregut pels estands de la rambla de la Pau i la plaça de la Mediterrània, i s'han aturat a l'estand municipal que enguany, precisament, és conjunt amb les capitals del Bages, l'Anoia, l'Alt Penedès.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha volgut destacar la cooperació continuada que estan duent a terme les quatre ciutats. "Les cooperacions només funcionen si tothom hi aposta. No podem deixar passar cap oportunitat i sols no farem res". En aquesta línia Lloveras ha mencionat la presència a la Fira del Solsonés perquè "aquestes oportunitats no es limiten només a les quatre comarques, hem de treballar per ampliar l'Eix".

En la mateixa línia s'ha manifestat Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, en aquest cas proposant l'ampliació fins al Baix Penedès. "Ens agradaria molt que aquest rere-país s'allargués, tenim moltes ganes que això fructifiqui". Regull també ha posat de relleu que la millora de la connexió entre les quatre comarques "ja la tenim comprovada", en referència al l'augment de visitants que han pogut constatar en algunes activitats.

Marc Castells, alcalde d'Igualada ha definit el treball conjunt de les quatre ciutats:"cooperem per competir". Castells s'ha mostrat convençut que els quatre territoris junts sumen però que cadascú "conserva les seves peculiaritats. Junts, plegats, el futur serà millor".

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha parlat d'equilibri territorial, "sempre he cregut en la Catalunya no barcelonina". Junyent ha defensat el paper de l'Eix Diagonal en el país "és un exemple. Més enllà d'afavorir la cohesió territorial, tots tenim coses que volem compartir".

El regidor de Promoció Econòmica de VNG, Gerard Figueras, s'ha mostrat molt satisfet per la iniciativa de tenir un estand conjunt de les quatre ciutats. Aquest estand es podrà veure també a les fires de Vilafranca, Igualada i Manresa.
Figueras ha aprofitat també per donar les gràcies a totes les entitats, gremis i associacions que prenen part en la fira i en l'organització de les múltiples activitats de que s'hi duen a terme.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00