Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2012

L'Ajuntament de VNG demana a l'Estat inversions per millorar el litoral i el Museu del Ferrocarril

 Molí de Mar a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú    Molí de Mar a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú

Pel que fa a la costa, es reclama la urbanització de la platja del Far i del camí de la ronda del racó de Sant Llúcia, i la reconstrucció de l'escullera de la platja d'Ibersol

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha mostrat la seva satisfacció per les esmenes presentades pel grup parlamentari de Convergència i Unió al pressupost general de l'Estat per al 2012, que inclouen diverses reclamacions de la ciutat. Aquestes esmenes sumen una petició de 3.100.000 euros d'inversió a la capital del Garraf en àmbits que són de competència estatal.

D'una banda, es proposa una inversió de 800.000 euros per a la urbanització de la platja del Far, la mateixa quantitat que per al camí de ronda del racó de Santa Llúcia. La petició més elevada és d'un milió d'euros, per a la reconstrucció de l'escullera de la platja d'Ibersol, actuació que donaria estabilitat al passeig marítim. Finalment, també es demanen 500.000 euros més per al Museu del Ferrocarril, un centre en el qual l'Estat ja ha anat intervenint els darrers anys per reformar-lo i modernitzar-lo. "Aquestes inversions permetrien millorar espais destinats a rebre visitants -ha manifestat l'alcaldessa-. En el cas de la platja del Far, per exemple, es dignificaria un indret que des de l'Ajuntament volem revitalitzar amb el centre d'interpretació del mar".

Les tres primeres propostes són per al pressupost del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la quarta, del Ministeri de Foment.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00