Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2010

Dissabte comença a VNG la nova temporada de platges

    S'ha presentat la nova maquinaria per la neteja de platges amb la nova imatge  S'ha presentat la nova maquinaria per la neteja de platges amb la nova imatge

La nova temporada presenta canvis i novetats relacionades, principalment, amb el nou servei de neteja i el servei de socorrisme i salvament

Aquest dissabte 15 de maig comença la nova temporada de platges a Vilanova i la Geltrú. Una nova temporada que presenta canvis i novetats, respecte d'altres anys, principalment relacionats amb la neteja dels espais i el nou servei de socorrisme.

A principis d'any, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa SUFI S.A. signaven el contracte de la nova gestió integrada del servei públic de neteja viària i recollida de residus al municipi. Un acord que ha suposat poder disposar d'un nou tipus de gestió que, entre d'altres aspectes, té com a objectiu l'optimització dels recursos i l'ampliació de nous serveis.

La posada en marxa de la gestió integrada i dels nous serveis s'està fent, esgraonadament, des de principis de març. Fins al moment, ja s'ha presentat la nova maquinaria del servei de neteja viaria, conjuntament amb l'estrena de la nova imatge, el servei de neteja de pintades, i l'ampliació de l'horari d'atenció al públic de la Deixalleria Municipal. En les pròximes setmanes es renovarà tot el parc de contenidors de recollida de la brossa, i començaran a funcionar els nous camions de recollida.

La neteja de les platges també forma part d'aquesta gestió integral. Un servei que enguany s'incrementa en el nombre d'operaris que faran tasques de neteja a les platges del municipi. Feines que s'allargaran més enllà del que és la temporada de platges, donant servei continuat durant tot l'any.

Aquest migdia s'ha fet a la platja del Far la presentació dels nous serveis, que en uns dies entren en funcionament, i que estrenen nova imatge. A l'acte hi ha assistit l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el Regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz. El regidor ha explicat les diferents novetats que es produeixen aquesta temporada, en relació a la neteja tant manual com mecànica de les platges. Canvis visibles gràcies a l'increment del personal i del material. "El canvi permet millorar la qualitat dels serveis que hi ha a les platges, a més d'optimitzar els recursos, i incidir en la política de gestió ambiental, gràcies a la qual les platges de Vilanova i la Geltrú, han rebut diverses certificacions de qualitat com l'EMAS, la Q de qualitat o l'ISO 14001".

Nous contenidors fracció
Nous contenidors per la recollida de la brossa.


L'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha valorat molt positivament el conjunt de millores, gràcies a les quals, ha dit, s'aconseguirà mantenir l'alta opinió que tenen els vilanovins i vilanovines de les seves platges. Per l'alcalde, considerar la platja com a un espai públic més de la ciutat, és un element que identifica territori i el distingeix de la resta de municipis. "Per nosaltres es prioritari cuidar el centre de la ciutats, dels barris, de la rambla, però també les platges ja que l'espai públic és un espai de tots, que ens permet compartir, gaudir, i relacionar-nos amb els altres"

El servei de salvament i socorrisme també presenta novetats. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha encarregat a l'empresa Proactiva, les tasques de vigilància, salvament i primera assistència sanitària a les platges del municipi. La principal novetat és en els horaris del servei, molt més amplis que en anys anteriors, i amb un període més llarg, ja que les tasques de vigilància s'allargaran fins a mitjans d'octubre.

Consulteu el document sencer de la nova temporada de platges

Descarregueu-vos aquí la foto

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00