Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2011

L'institut Lluch i Rafecas mostra les millores ambientals del centre, finançades amb el premi de Caja Madrid

L'institut ha rebut els visitants a la biblioteca L'institut ha rebut els visitants a la biblioteca

Es tracta de mesures per a l'eficiència energètica de les instal·lacions, com per exemple rebaixar els sostres de les aules per optimitzar-ne l'aclimatació

La segona tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, ha pogut veure avui les obres realitzades a l'institut Lluch i Rafecas per millorar l'eficiència energètica del centre. Es tracta de millores que s'han pogut fer amb el premi de 40.000 euros atorgat pel projecte d'obra social de Caja Madrid, que va convocar el curs passat el concurs Tú puedes hacer.

Els alumnes de primer de Batxillerat i del Cicle Formatiu de Construcció de l'institut Lluch i Rafecas van presentar al concurs un projecte de millora ambiental al centre, que contemplava accions com la creació d'una cisterna de recollida d'aigua pluvial per regar l'hort de què disposen, rebaixar els alts sostres de les aules, renovar les sortides d'emergència amb portes amb tancament hermètic i millorar l'eficiència de l'enllumenat, entre d'altres.

El centre, que ja treballava des de feia cinc anys en el programa municipal d'Agenda 21 Escolar, tenia auditories fetes i dades recollides que els va facilitar tirar endavant el projecte per al concurs, que va guanyar el primer premi a Catalunya. El coordinador a Catalunya de l'obra social de Caja Madrid, Sergi Capell, ha celebrat les millores que ha pogut realitzar l'institut i ha subratllat el caràcter emprenedor que han demostrat els alumnes amb l'elaboració "de tot un projecte d'empresa".

En el mateix sentit, la segona tinenta d'Alcaldia, Glòria Garcia, ha destacat els beneficis d'un projecte com aquest, que ha permès als joves "no només realitzar un projecte per al medi ambient, sinó alhora treballar valors com l'esforç, el treball en equip, la cooperació o la tolerància". Glòria Garcia ha manifestat la importància que l'obra social d'una caixa aposti per iniciatives que beneficien els estudiants i ha valorat la dedicació dels tutors en el projecte, més enllà del que se'ls exigeix per currículum.

L'acte ha comptat també amb diversos representants del centre, encapçalats per la directora, i amb representants del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00