Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/04/2012

L'Ajuntament de VNG estudia ampliar el mercat de segona mà i d'intercanvi

El mercat es va realitzar diumenge a la plaça de les Casernes      El mercat es va realitzar diumenge a la plaça de les Casernes

L'èxit assolit, tant de participació com de públic, fa preveure l'ampliació de l'actual espai de cara a futures edicions

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està valorant la possibilitat d'ampliar l'espai que acull el Mercat de Segona Mà i Intercanvi, després de l'èxit assolit en aquesta tercera edició, celebrada diumenge al matí.

Les peticions per poder participar van superar amb escreix totes les previsions inicials, i només es van poder atendre 100 de les 250 propostes. Aquest fet, sumat a l'alt nombre de ciutadans que van visitar el Mercat han posat en evidència la necessitat d'ampliar l'espai i el nombre de parades. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, ha explicat que hores d'ara s'està estudiant de quina manera es pot dur a terme l'ampliació. "L'èxit d'aquesta tercera edició ens ha fet valorar la possibilitat d'ampliar el Mercat. Una ampliació que pot passar per estendre el recinte cap a carrers i places properes a les Casernes, o bé per realitzar un canvi d'ubicació a un altre espai de la ciutat".

L'Ajuntament espera poder definir com haurà de ser aquesta ampliació de cara a la quarta edició del Mercat, que es previst se celebri durant el mes de juny.

Una altra dada que indica que el Mercat seguirà rebent un alt nombre de peticions per participar-hi, és el resultat de l'enquesta que es va fer als participants els quals, a més de valorar positivament l'experiència, manifestaven la seva intenció de repetir en properes edicions.

Turuta
Una de les novetats d'aquest any era la incorporació, com a experiència pilot, de la Turuta, una moneda social local que actua com a instrument per facilitar la compra-venda. La Turuta sorgeix d'un projecte impulsat per l'associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic, ecològic local), gràcies al qual es pot comprar vendre o intercanviar productes. L'experiència de diumenge ha estat valorada molt positivament, ja que durant la jornada es van aconseguir 40 nous socis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00