Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/10/2012

Activitats per al mes de novembre a les biblioteques municipals

'La màgia dels colors', amb il·lustracions de Sebastià Serra 'La màgia dels colors', amb il·lustracions de Sebastià Serra

Una oferta àmplia i variada i pensada per a totes les franges d'edat

La programació que presenten les Biblioteques de VNG per aquest mes de novembre ve farcida d'activitats adreçades a tots els públics: exposicions, activitats infantils, tallers i presentacions de llibres són les principals protagonistes, juntament amb la figura d'Eduard Toldrà.

El mes s'enceta amb l'exposició Alfonso Zapico, l'art de la narració gràfica, que es podrà visitar a la Biblioteca Armand Cardona fins al 25 de novembre i que mostra una pinzellada dels tres àlbums publicats per aquest autor: Café Budapest (2008), La guerra del profesor Bertenev (2009) i el recent Premi Nacional de Còmic 2012, Dublinés (2011).

La Biblioteca Joan Oliva acull, del 7 de novembre al 10 de desembre, l'exposició fotogràfica Imatges amb història, la tardor a Vilanova i la Geltrú, basada en una selecció de fotografies de l'Arxiu Comarcal de Garraf relacionades amb aquesta estació de l'any.

Pel que fa a activitats adreçades al públic infantil, s'ofereixen quatre hores del conte, sent la primera el 3 de novembre, Un lloc de l'Àfrica del que mai oblidaré el seu nom…, a càrrec de la Fundació Salut i Societat Sense Fronteres, dins el cicle Tardor de contes solidaris i organitzat per la Regidoria de Participació i Cooperació. Dins d'aquest mateix cicle, la Joan Oliva ofereix el 10 de novembre l'hora del conte El senyor de la llum, a càrrec de Cooperació.

Dissabte 17 de novembre, a les 12 h, la Cardona presenta el darrer conte de la col·lecció Ginjoler, La màgia dels colors, amb text de Ricardo Alcantara i il·lustracions de Sebastià Serra. La narració del conte anirà a càrrec de Susana Peix i per a la interpretació en LSC comptarem amb un representant de la cooperativa Atenció a les Persones Sordes i Sordcegues, APSO.

Per últim, dissabte 24 de novembre la Joan Oliva proposa l'hora del conte Somni de Nadal, a càrrec de la Jove Companyia de Dansa de Vilanova. Ens explicarà la història de la Clara, una nena alegre i somiadora, que ens submergirà en la seva història: un món de fantasia i aventures.

Relacionat amb la lectura, la Biblioteca Joan Oliva ofereix el dilluns 5 de novembre, a les 17.30 h, la xerrada de Silvia Romero sobre l'obra Verbes, dins el marc del club de lectura Lectures comentades. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia.

La Biblioteca Armand Cardona presenta dos llibres: el divendres 23 de novembre, a les 19 h, Agent 447: l'home que va detenir Lluís Companys (Premi Octubre d'assaig – 2011), de Gemma Aguilera i a càrrec del periodista Josep Maria Flores. Es tracta del retrat d'un criminal protegit, Pedro Urraca Rendueles, un policia i espia a sou del franquisme i la democràcia que va dirigir part de la repressió exterior de republicans, comunistes i, finalment, membres d'ETA.

El 30 de novembre és el torn del llibre de poesia La semántica del día, de la vilanovina Ester Astudillo i a càrrec d'Iván Sánchez-Moreno. Ester Astudillo és filòloga anglesa i actualment es dedica a la traducció i la correcció. Participa en diverses iniciatives culturals i literàries i aquest és el primer llibre que publica en solitari.

Pel que fa a tallers, aquest dissabte 3 de novembre la Biblioteca Armand Cardona organitza un sobre novel·la gràfica: Alfonso Zapico, conduït per dibuixants de l'Escola Joso: Centre de Còmic i Arts Visuals. La sessió és una introducció pràctica sobre el procés creatiu de la novel·la gràfica que ha revolucionat el mercat editorial a principis del s. XXI i es recolza en l'obra d'Alfonso Zapico com a guia i exemple per a l'anàlisi del medi.

La Biblioteca Joan Oliva ofereix dijous 8 de novembre, a les 18 h, el taller per adults Microrelats: la creativitat al paper, a càrrec de Martí Garcia Cruells, d'Espai Delkor. Aquest taller pràctic demostra que la creativitat té molt a veure amb l'actitud personal: per ser creatiu no cal ser un geni.

Per acabar, recordar les diferents activitats que proposa la Biblioteca Armand Cardona Torrandell entorn a la figura d'Eduard Toldrà, dins de les activitats de l'Any Toldrà. Divendres 16 de novembre, a les 19 h, es presentarà l'audiovisual El racó de Toldrà, a càrrec de Raimon Moreno de la Federació Catalana de Fotografia, la comissaria de l'Any Toldrà, Maria Lluïsa Muntada i la regidora de cultura, Marijó Riba. També es comptarà amb el quintet de flautes travesseres de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, dirigit per Meritxell Carbonell, que tocaran unes peces.

Aprofitant aquesta efemèride s'ha fet una crida per ampliar el fons de Toldrà digitalitzant fotografies de col·leccions privades. El resultat d'aquest treball El racó de Toldrà es podrà veure còmodament des d'un sofà de la biblioteca fins al 15 de desembre.

Això es complementarà amb la reposició de l'exposició Eduard Toldrà, músic, que recorre amb una pinzellada ràpida la trajectòria artística d'Eduard Toldrà com a violinista, compositor, director i mestre. Es podrà visitar entre el 26 de novembre i el 15 de desembre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00