Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/06/2008

Alumnes d'un Màster en Comunicació Gastronòmica visiten demà VNG

La trentena d'estudiants s'estaran a la ciutat amb l'objectiu de conèixer l'activitat pesquera que s'hi desenvolupa

Aquest dijous, un grup de trenta estudiants del 'Master in Food Culture: Comunicating Quality Products', de La Università degli Studi di Scienze Gastronomiche, amb seu a la ciutat italiana de Colorno, visitarà Vilanova i la Geltrú. 

La Università degli Studi di Scienze Gastronomiche és un centre internacional de formació i recerca gastronòmica. Creada l'any 2003 i promoguda per Slow Food, amb la col·laboració de les regions italianes d'Emilia Romagna i Piemon, la universitat té una seu a la ciutat de Brai i una altra a la ciutat de Colorno. 

Els alumnes que estan realitzant aquest màster reben formació sobre el món de la comunicació i promoció dels productes de qualitat, a partir d'un coneixement profund dels contexts antropològics i històrics del consum amb una visió europeista. 

La seva estada a Vilanova i la Geltrú servirà per posar en contacte els estudiants amb els diferents models de producció alimentària, especialment, de tipus sostenible i que hagin estat capaços de mantenir la relació amb la tradició, tenint en compte les oportunitats reals del mercat. 

La visita a la nostra comarca començarà amb una trobada amb el grup Acció Natura qui els explicarà el projecte de reserva marina. A continuació, el grup es traslladarà a VNG per tal de conèixer de prop l'activitat pesquera: la pesca, les seves arts, la diversitat de les espècies que s'hi capturen i el sistema de venda a la Llotja del peix. També s'ha previst una visita al Mercat del Centre, on els estudiants podran conèixer la importància d'aquests equipaments en la comercialització del peix de la forma més sostenible. 

El viatge a Catalunya per part dels alumnes va començar el dia 8 de juny i acabarà el dia 15. Durant la seva estada han visitat, entre d'altres, la comunitat rural de Gallecs, a Mollet del Vallès, el Celler Abadal, elaborador de vins, la formatgeria Molí de la Llavina, a Centelles, els mercats de la Boqueria i de Santa Caterina, a Barcelona, així com el restaurant el Bullí, a Girona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00