Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2008

S'adjudica la construcció de la nova llar d'infants municipal

   Imatge virtual de la nova llar d'infants municipal      Imatge virtual de la nova llar d'infants municipal

Les obres, que començaran al febrer, tindran una durada de sis mesos. El centre entrarà en funcionament el curs vinent

Al febrer de 2008 està previst que comencin les obres de construcció de la nova llar d'infants municipal que s'ubicarà a la rambla de Sant Jordi, número 22. La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest dimarts la construcció d'aquest nou centre per a infants de 0 a 3 anys a l'empresa Teyco per un cost d'1.203.350,77 d'euros, amb el compromís que les obres estaran finalitzades en el termini de sis mesos.

La voluntat de l'equip de govern és que el nou centre educatiu municipal entri en funcionament el curs vinent, a partir del setembre de 2008. La nova llar d'infants tindrà capacitat per a 102 alumnes i comptarà amb dos grups de zero a un any; dos grups d'un a dos anys i tres grups de dos a tres anys i disposarà de cuina pròpia.

Amb aquest nou centre municipal d'educació infantil s'incrementarà, en un 30%, el nombre de places públiques respecte a l'actualitat. La nova llar d'infants completa el mapa de centres públics de la ciutat, que ja en el curs 2003-2004 es va veure incrementat en un 45% amb l'entrada en funcionament de La Baldufa, Espai Municipal per a la Infància. En cinc anys, l'Ajuntament de VNG ha augmentat l'oferta pública de places de 0 a 3 anys en gairebé un 90%, passant de 233 places abans del curs 2003-2004 a 442 places el curs vinent 2008-09.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, s'ha referit a aquest tema durant la trobada setmanal del govern municipal amb els mitjans de comunicació. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha explicat que la llar d'infants de Sant Jordi "serà la segona llar d'infants que fa el govern municipal". Així mateix, el mapa de Catalunya on s'estableix el nombre de places públiques mínimes que hi ha d'haver al territori, xifra en 50 places les què corresponen a VNG. Joan Ignasi Elena ha destacat que "nosaltres fem 50 places més". Això suposarà que la Generalitat aporti 5.000 euros per plaça, és a dir 500.000 euros en total per a la nova llar d'infants municipal de Sant Jordi.

La nova llar d'infants es construirà en un solar destinat a equipaments derivat de la urbanització del polígon Sant Jordi. El terreny té una superfície de 2699m2 i és accessible per a vehicles i vianants des de la rambla de Sant Jordi, 22.
L'edifici es construirà com una construcció aïllada i es destinaran els espais que envolten l'edificació com a patis d'esbarjo, amb un paviment tou de sauló que canvia, a quatre metres de l'accés a les aules, a paviment de fusta tractada. A la part propera a la tanca que delimita el solar s'hi disposaran parterres verds amb plantació arbòria.

Pel que fa al centre, es tracta d'un edifici d'una sola planta disposat en un paquet central format per les aules i la sala polivalent que es comuniquen amb la zona de serveis per un passadís lineal que surt del vestíbul principal. Aquesta zona de serveis és accessible independentment del vestíbul principal per tal de no pertorbar el funcionament habitual del centre. A l'altra banda del vestíbul se situa de forma diferenciada la zona administrativa del centre.

Les aules estaran orientades amb façana a llevant i ponent, que són la façana principal i posterior, respectivament. Tots els espais del centre disposaran d'il·luminació natural, de manera que es minimitzarà el consum d'energia per enllumenat artificial. Així mateix l'edifici incorpora panell solars per a l'obtenció d'aigua calenta sanitària. Amb l'objectiu de reduir el termini de construcció el nou centre utilitzarà per a l'estructura i els tancaments de façana prefabricats de formigó, mentre que la distribució interior s'ha projectat utilitzant plaques de guix laminat, tipus Pladur. Els paviments interiors de la llar d'infants utilitzaran vinílics d'alta qualitat tipus linòleum, mentre que les zones humides i la cambra d'instal·lacions utilitzarà un paviment de gres antilliscant.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00