Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/07/2016

VNG obre nous punts d'informació turística al Toc i a l'Espai Far

Nou punt d'informació turística al Toc   Nou punt d'informació turística al Toc

L'ampliació d'espais i horaris d'atenció al visitant s'inscriu en l'estratègia de turisme de la ciutat, explica l'alcaldessa

L'Oficina Municipal de Turisme del parc de Ribes Roges i el punt d'informació turística al càmping Vilanova Park, ja no seran els únics punts d'atenció i informació al visitant de Vilanova i la Geltrú. Aquest estiu s'hi sumen el Toc, al cèntric carrer de Sant Sebastià, i l'Espai Far, que s'inaugurarà el 16 de juliol. A més a més, la ciutat compta amb punts d'informació digital mitjançant pantalles tàctils, situats al mateix Espai Far, a l'Oficina Municipal de Turisme i al vestíbul de l'estació de RENFE. Així qualsevol visitant podrà consultar informació les 24 hores del dia, 365 dies a l'any.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presentat aquest matí el nou punt d'informació turística del Toc, estrenat ahir dilluns a la tarda. "Ja feia temps que teníem sobre la taula obrir un punt específic per a l'atenció turística al centre de la ciutat", ha explicat. D'aquesta manera, ha manifestat l'alcaldessa, juntament amb el punt que s'obrirà aviat a l'Espai Far, es completa una atenció al visitant adequada a l'aposta pel turisme que està fent Vilanova i la Geltrú.

Neus Lloveras ha recordat que "l'aposta turística queda ben reflectida en els objectius del Pla d'Actuació Municipal" per aquest mandat. En aquest sentit, ha mencionat el pla de màrqueting turístic que s'està preparant amb el suport de la Diputació de Barcelona, que permetrà fixar objectius i desenvolupar estratègies i actuacions per augmentar la capacitat d'atracció de Vilanova i la Geltrú.

Així mateix, ha fet referència a les accions de l'Ajuntament per incrementar l'oferta d'allotjament. Ahir el Ple municipal va donar llum verda a la possibilitat de crear petits hotels en edificis del centre urbà, una opció que s'afegeix a l'homologació d'habitatges per a ús turístic, dels quals aquest estiu ja se n'ofereixen un centenar a la ciutat. Aquesta oferta se suma a les places hoteleres i de càmping ja existents, ha apuntat l'alcaldessa, una tipologia d'allotjament compatible amb una estada per fer activitats i viure la ciutat.

Punts d'atenció turística

Nou punt d'informació turística al TocEl nou punt d'informació turística del Toc conté també un espai dedicat a botiga de productes identificatius de la ciutat i una zona destinada a exposicions de petit format. En ser a ple centre de la ciutat, el seu horari és similar a l'horari comercial: els dilluns de les 17 a les 20 h; de dimarts a divendres de les 10 a les 13 h i de les 17 a les 20 h; i els dissabtes de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 20 h. Aquesta oficina serà atesa, de forma inicial, per una persona en contracte d'obra i servei durant quatre mesos.

L'Espai Far, centre museístic al voltant del patrimoni mariner, s'inaugurarà el 16 de juliol i a partir de llavors tindrà un punt d'atenció turística permanent. Fins al 30 de setembre romandrà obert de dimarts a dissabte de les 10 a les 13 h i de les 17 a les 20 h, i diumenge de les 10 a les 13 h. L'horari d'hivern, entre l'1 d'octubre i el 31 de maig, serà dimecres, dijous i diumenges de les 10 a les 14 h, i els divendres i dissabtes de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 18 h. Aquest punt serà atès per personal de la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de Promoció Econòmica i Projecció Exterior.

Aquests dos punts complementen el servei de l'Oficina Municipal de Turisme del parc de Ribes Roges, que com cada estiu obre de 10 a 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a divendres; els dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges, de 10 a 14 h. Durant l'estiu aquest punt compta amb reforç de personal, ja que a la treballadora habitual s'hi ha afegit una persona en pla d'ocupació de sis mesos, i es compta també amb el suport de dos estudiants de Turisme en pràctiques, tots ells adscrits a la Regidoria de Promoció Econòmica i Projecció Exterior.

Després de l'experiència de l'estiu passat, es repeteix l'obertura del punt d'informació a la recepció del càmping Vilanova Park. L'horari d'atenció és de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. L'atenció és a càrrec de personal contractat pel càmping amb col·laboració econòmica de l'Ajuntament.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00