Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2010

La sostenibilitat energètica també serà protagonista a Attic 2010

Roda de premsa, avui a Neàpolis   Roda de premsa, avui a Neàpolis

Un dels primers vehicles elèctrics i aparells que funcionen amb energies renovables, entre d'altres, se sumen al centenar d'invents que exposarà la fira del 4 al 6 de juny

La Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat i l'Agència Local de l'Energia preparen una secció monogràfica, que s'inclourà a la Fira Internacional d'Idees i Invents, Attic 2010. S'hi podrà aprendre més sobre les energies renovables i l'estalvi energètic, mitjançant l'exposició d'aparells aportats per unes 14 empreses. Per exemple, s'hi veuran un vehicle elèctric, un dispositiu per aturar la funció stand-by dels aparells o una caldera de biomassa. També es desenvoluparan conferències, tallers de cuina solar i d'estels. 

Tot això serà a la tercera planta de l'edifici Neàpolis del 4 al 6 de juny, en el marc d'Attic. Iolanda Sánchez, regidora de Participació i Medi Ambient, i Tomàs Álvaro, regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, han presentat aquest matí la col·laboració entre ambdós departaments municipals. Es tracta de "posar en coneixement de la ciutadania la innovació en el medi ambient, una nou sector de l'economia productiva lligat a l'estalvi energètic que està agafant cada cop més pes", ha explicat Iolanda Sánchez. 

Tomàs Álvaro ha afegit, en aquest sentit, que la vocació d'Attic és mostrar "instruments que ajuden a millorar la qualitat de vida, no només és una fira d'invents". Aquest és un camí que s'ha agafat en redirigir l'anterior Galàctica cap a Attic, que enguany celebra la tercera edició, segons ha manifestat el regidor. Per al director de l'esdeveniment, Pep Torres, "Attic és un escenari d'innovació on passen moltes coses", a diferència de la majoria de fires internacionals, que bàsicament contenen estands d'invents. 

Més de 30 inventors independents

Attic 2010 comptarà amb més de 30 inventors independents, "tot un èxit, més tenint en compte la situació de crisi", ha manifestat Tomàs Álvaro. Pep Torres també s'ha mostrat satisfacció per aquest motiu i calcula que l'espai d'inventors contindrà al voltant d'un centenar d'invents, ja que dada estand n'exposarà més d'un. A més a més, hi seran presents delegacions de les fires d'inventiva de Pittsburgh, Londres, Romania i Iran, i també s'hi podran veure les creacions d'un infant argentí i de nens i nenes d'una escola anglesa que prenen part en un programa d'innovació. 

Si Attic és més que una fira d'invents és, entre d'altres coses, per la seva vessant de suport a l'empresa i a la creació. En aquest sentit, qui vulgui desenvolupar una idea hi trobarà assessorament, i també s'ofereix un programa de conferències i tallers (per exemple, Zelig, dirigit a emprenedors), amb l'objectiu de facilitar informació i idees per aplicar en el negoci. Així mateix, compta amb la complicitat d'importants centres d'investigació, com és el cas del valencià Aido, que manté en secret com escenificarà la seva presència en el certamen i que ha avisat "que no deixarà ningú indiferent"

A banda, Attic juga amb la vessant lúdica com a atracció de tots els públics. Qui hi assisteixi podrà fer funcionar una casa domòtica simplement amb somriures, podrà veure una selecció de 40 invents extravagants a Nidea, jugar en un taller de Lego, patinar sobre moqueta o fer-se passar per Thomas Edison o Graham Bell en uns diorames. A l'exterior de Neàpolis s'instal·larà un gran inflable, el qual promocionarà les bombolles d'aire pur destinades al tractament de nens amb leucèmia, de les quals se'n podrà veure i provar una a l'àtic de l'edifici. 

Attic és "un certamen internacional que se celebra a Vilanova i la Geltrú", ha emfatitzat Tomàs Álvaro, qui ha afegit que no tots els esdeveniments d'aquest tipus tenen lloc a l'àrea metropolitana. La fira dels invents i la innovació és organitzada per l'Ajuntament de la ciutat, sota la direcció de l'estudi Stereonoise. Enguany s'ampliaran els premis dels invents exposats. Es mantenen les medalles d'or i plata, així com els premis del públic, dels inventors i a l'invent més simpàtic, però enguany també atorgaran guardons les delegacions internacionals i altres organismes col·laboradors de la fira. 

Consulteu alguns exemples que seran al monogràfic sobre l'energia.
Més informació sobre Attic a http://www.attic2010.com
I també a la notícia: Attic 2010 se celebrarà del 4 al 6 de juny
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00