Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2015

El Congrés del Fires de Catalunya s’està celebrant a Vilanova i la Geltrú

Aquest matí ha estat inaugurat pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; i per l'alcaldessa, Neus Lloveras

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ha inaugurat aquest matí a l'auditori de Neàpolis, la XXII edició del Congrés de Fires de Catalunya que organitza la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC). L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; del diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert; i del president de la FEFIC, Ramon Ferrando. Neus Lloveras ha volgut remarcar la necessitat de que les fires “cerquin la seva singularitat i sàpiguen entendre que per a la seva continuïtat i créixer, es precís evolucionar, renovar-se i adaptar-se als nous entorns socioeconòmics”. Per la seva banda el conseller Felip Puig ha destacat que “les fires tenen un retorn econòmic i també cultural. Són un nucli per a l'intercanvi, però també per posar en relleu la nostra necessitat pel respecte a la diversitat.”

L'ampli i dens programa del congrés l'ha encetat l'economista Santiago Niño Becerra, i es tancarà demà dijous amb la presentació dels indicador 2015 de la qualitat de les fires de Catalunya i el lliurament dels premis a la innovació de les fires catalanes. Prop de 200 persones, en representació de les diferents fires de Catalunya associades a la FIFEC han participat al llarg del dia d'avui a les ponències i als diferents tallers proposats.

L'acte inaugural del congrés també ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior, Gerard Figueras; el primer tinent d'alcalde, Juan Luís Ruiz; la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens; i el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens

En una compareixença a la premsa, Recasens ha destacat que el 2016 Catalunya acollirà un total de 454 fires de les que 44 seran d'àmbit internacional, mentre que 410 ho seran d'àmbit català, comarcal o local. En els darrers onze anys, el sector firal a Catalunya s'ha evidenciat com a molt resistent ja que, tot i els períodes de major incidència de la crisi econòmica, el nombre de fires arreu del territori sempre ha estat per sobre de les 410. En aquest sentit, al llarg dels darrers deu anys, l'activitat fira s'ha mantingut, i fins i tot ha experimentat una progressió positiva. Al llarg de 2016 es celebraran fires a 242 municipis, Per demarcacions, Barcelona n'acollirà 194 (42,7%), Girona 105 (23,1%) Lleida 90 (19,8%) i Tarragona 65 (14,3%). Tot i que es celebren al llarg de tot l'any, la concentració es produeix durant la primavera i la tardor. Destaquen el mes d'octubre amb 79 fires (17,4%) i el mes de maig amb 55 (12,1% del total).

Per sectors, les fires multisectorials, com la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, en són 132 (29,1%), i van seguides de les 102 fires dedicades a l'alimentació (22,5%); de les 76 (16.7%) d'artesania i ceràmica; les 26 (5,7%) del sector del lleure, l'esport i el turisme; les 24 (5,3%( d'automoció; i les 22 (4,9%) de ramaderia i agricultura. La resta es reparteix en fires d'agricultura, maquinària agrícola i jardineria; els serveis personals; i el sector de la sanitat i el Medi Ambient.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00