Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/04/2009

Novetats en la programació 2009 del Campus Universitari de la Mediterrània

 Roda de premsa Campus Universitari de la Mediterrània      La regidora d'Educació, l'alcalde de VNG i el director general de l'IEMed presenten la programació 2009

La 13a edició del CUM programa un total de 58 activitats entre les quals destaquen cursos sobre els mitjans digitals, biologia marina, turisme cultural i l'entorn escolar

La programació del 2009 del Campus Universitari de la Mediterrània oferirà un total de 58 activitats que combinen cursos i tallers amb una gran acollida en edicions anteriors i diverses novetats.

 

Les activitats d'aquesta tretzena edició, la primera sota la direcció de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), es reparteixen en cinc grans àrees temàtiques. En aquest sentit, en l'àmbit de medi ambient s'ha ampliat l'oferta de cursos combinant alguns dels més exitosos de les edicions anteriors, com el Bio-sònar, amb novetats com Biologia Marina:fauna i flora del Mediterrani i Submarinisme científic: tècniques d'estudi dels ecosistemes.

 

L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, ha volgut destacar 'la progressió constant i permanent del Campus que, any a any, creix en nombre d'alumnes i de cursos, així com també en el grau de satisfacció que manifesten els alumnes'. Elena ha parlat de 'l'aliança intel·ligent' que suposa comptar amb Neàpolis per als cursos de Societat de la Informació, tenir a la UPC al capdavant de les activitats de medi ambient i tècnica, tenir a l'Institut Europeu de la Mediterrània coordinant els cursos de turisme, societat i cultura i la regidoria de desenvolupament local organitzant l'àmbit d'economia i empresa.

 

L'àrea de la societat de la informació ha fet una clara aposta al voltant dels nous mitjans digitals com Cinema 2.0 o Mobile Video, de manera que Vilanova i la Geltrú acollirà dos importants esdeveniments com són la sisena edició del Seminari Internacional de Periodisme Digital i el primer Festival de Disseny Gràfic de Catalunya.  

 

La formació destinada a l'àmbit de societat, cultura i turisme presenta dues destacades activitats en relació al turisme cultural, les exitoses Jornades de Turisme i Cooperació al Desenvolupament, que es van celebrar al mes de febrer, i el Curs sobre el turisme de vi: experiències innovadores, que se celebrarà al mes de juny.

 

El director general de l'IEMed, Senen Florensa, ha explicat que la seva institució aporta la perspectiva de la interculturalitat a la proposta de programació i ha destacat la solidesa d'alguns cursos que arriben a la vuitena edició, com és el cas de Conflictes armats o bé les Jornades de Turisme. Florensa també ha volgut valorar positivament la nova estructura del Campus Universitari de la Mediterrània, ara dins de l'IMET, perquè 'és escaient que un organisme més especialitzat en educació se'n faci càrrec. Això millorarà encara més l'organització'.

 

També en l'àmbit social, destaquen els cursos destinats a docents que pretenen donar resposta a les creixents demandes del col·lectiu de mestres i professors sobre les dificultats emocionals, conductuals i cognitives que observen diàriament a l'aula, de manera que s'han programat cursos al voltant de la violència en edat escolar, psicologia infantil, o prevenció de l'estrès, entre d'altres.

 

En l'àmbit de la ciència i la tecnologia s'han programat cursos ja clàssics com Un Univers per descobrir: taller d'astronomia, coincidint amb l'any internacional de l'astronomia, i d'altres de nous com Les matemàtiques del pentagrama.

 

La darrera de les cinc àrees, la d'economia i empresa, presenta una programació d'accions formatives de rigorosa actualitat en relació al món empresarial amb cursos com Eines per gestionar la crisis o Màrqueting digital.

 

Oberta a tothom

Totes aquelles persones majors de 16 anys interessades en ampliar els seus coneixements a tots els nivells podran gaudir de l'amplia oferta que ofereix el CUM. Els cursos són susceptibles de ser reconeguts amb crèdits de lliure elecció per la Xarxa Vives d'Universitats i com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les persones empadronades a Vilanova i la Geltrú i els estudiants i personal de la UPC podran gaudir de descomptes en el preu dels cursos.Tota la programació a www.campusmed.net

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00