Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2009

L'ocupació turística de Setmana Santa supera lleugerament les previsions

El regidor Tomàs Álvaro en roda de premsa, aquest migdia El regidor Tomàs Álvaro en roda de premsa, aquest migdia

Baixen les estades en hotels i apartaments, però augmenten en els càmpings

La mitjana de l'ocupació als allotjaments de Vilanova i la Geltrú aquesta Setmana Santa ha estat del 69,25%. Aquesta dada ha superat les previsions que havien fet els establiments, que eren del 65%, tot i que ha estat quatre punts inferior a la de l'any passat. Enguany els hotels i els apartaments han tingut una ocupació menor, però ha augmentat l'ocupació en els càmpings, en vuit punts més.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, no ha volgut apuntar únicament el context econòmic com a causa del descens d'ocupació als hotels: "El temps no va acompanyar i aquest és un dels factors més determinants. També s'ha vist en la demanda per desenvolupar altres activitats a la ciutat, més enllà del sol i platja". Els hotels de la ciutat s'han omplert en un 47%, els apartaments un 66% i els càmpings en un 95%. Tomàs Álvaro ha recordat que les instal·lacions de càmping de Vilanova i la Geltrú "són d'una altíssima qualitat i tenen un públic fidel procedent de la Unió Europea".

L'Oficina de Turisme durant la Setmana Santa ha atès 782 visitants, un 47,06% dels quals han estat catalans. D'aquests, principalment procedents del Barcelonès, Vallès Occidental i del Bages, entre d'altres, seguidament de lleidatans, tarragonins i gironins. D'altra banda, un 14,19% dels visitants han estat espanyols, un gruix important dels quals procedent de Madrid.

Els visitants estrangers han estat un 38,75%, destacant els francesos en primer lloc, seguits dels anglesos, alemanys i belgues . Des de l'Oficina de Turisme s'ha detectat un descens del 10% de visitants catalans i espanyols respecte a l'any anterior, però per l'altra banda la mateixa quantitat s'ha augmentat en visitants estrangers. Els conceptes més demandats a l'Oficina de Turisme han estat les diferents activitats culturals, lúdiques i festives, itineraris per la ciutat, visita als diferents museus i informació dels diferents municipis de la comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00