Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2009

Comença el cicle de conferències sobre la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

   Surge et Ambula Surge et Ambula

L'historiador local Albert Tubau obrirà aquest dijous el cicle, i la setmana vinent el convidat serà l'ex director del Museu Víctor Balaguer, Josep Maria Trullen

Un cop inaugurades les obres de rehabilitació de les façanes i l'exposició Surge et Ambula, les activitats de commemoració del 125 aniversari de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer continuen aquesta setmana amb un cicle de conferències. 

Si aquest dijous, 29 d'octubre, l'historiador local i enginyer tècnic industrial Albert Tubau, obrirà el cicle amb la conferència titulada Context Històric Vilanoví de l'Època, dijous de la setmana vinent l'ex director del Museu Víctor Balaguer i l'actual director del Museu de Girona, Josep Maria Trullen, serà el ponent de la conferència La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i els inicis de la museografia científica a Catalunya.

Altres activitats programades son els itineraris urbans i les visites comentades que s'han elaborat específicament celebrar el 125è aniversari. El dissabte 7 de novembre a les dotze del migdia tindrà lloc l'itinerari per la ciutat La Vilanova de 1884. Una passejada per aquells punts rellevants de la Vilanova de l'any en que es va crear el Museu, amb l'objectiu de conèixer el context en que aquest es va fundar. Per participar-hi cal reserva prèviament al telèfon 619 33 75 84.

El diumenge 8 de novembre a les dotze del migdia hi haurà la primera visita comentada a l'exposició Surge et Ambula. Una visita a l'exposició temporal i a la planta baixa del Museu en clau històrica per conèixer les col·leccions que formaven part de la Institució en el moment de la seva fundació, les donacions més antigues i les particularitats d'algunes de les obres i dels seus donadors. La visita és gratuïta amb l'entrada al Museu, i no cal reserva prèvia.

D'altra banda, recordar que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer és present a la xarxa social Facebook. Amb aquesta eina es pretén establir un intercanvi d'opinions i un fòrum de debat sobre els esdeveniments que tenen lloc a la institució. El Facebook també permetrà difondre les activitats que s'aniran desenvolupant.

Facebook Museu Víctor Balaguer

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00