Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/11/2016

Activitats als museus per al mes de novembre

L'Espai Far organitza activitats especials per commemorar la construcció del bot Víctor Rojas i l'Any dels Negats    L'Espai Far organitza activitats especials per commemorar la construcció del bot Víctor Rojas i l'Any dels Negats

Museu Balaguer, Museu Papiol, Torre Blava i Espai Far ofereixen jornades de portes obertes per la Fira de Novembre, i activitats per a tota la família durant tot el mes

Amb el mes de novembre arriba la Fira, un bon moment per sortir al carrer i conèixer els museus de la ciutat, aprofitant les jornades de portes obertes amb entrada gratuïta. Però, a banda d'aquestes dates, els museus ofereixen moltes activitats per a tots els públics aquest mes de novembre.

En el cas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, fins al 15 de gener ofereix l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes", que descobreix el món de les avantguardes catalanes amb tota la seva potència tal i com les va conduir Joaquim Molas tot viatjant des de Joan Salvat - Papasseit fins als còmics underground. També s'atura en Foix i Brossa. Una mirada decisiva sobre la literatura del segle XX.
Les activitats complementàries a l'exposició són les conferències: "Molas i les exposicions d'avantguardes", a càrrec de José Corredor-Matheos i Daniel Giralt-Miracle, dimecres 9 de novembre a les 19.30 h; i "Molas, entre Foix i Brossa", a càrrec de Joan R. Veny i Glòria Bordons, dijous 17 de novembre a les 19.30 h.
També es farà una visita comentada a l'exposició a càrrec del comissari Jordi Cerdà Subirachs, diumenge 20 de novembre a les 12 h.
El Balaguer també acull, fins al 8 de gener de 2017, la mostra "Ramon Casas als museus del Penedès". Amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista, la Biblioteca Museu Balaguer se suma a les celebracions organitzades per a commemorar l'Any Casas. Per aquest motiu, exposa el conjunt d'obres de l'artista que formen part del fons de la Institució.
Durant la Fira de Novembre, el Balaguer acollirà la presentació "Pòrtic de la Fira de Novembre" dijous 10 a les 19 h.
La jornada de portes obertes se celebrarà diumenge 13 d'11 a 14 h amb accés gratuït.
Dissabte 19 a les 12 h es farà l'activitat "El museu amagat", visita a les reserves del Museu. Una visita comentada per conèixer les tasques de conservació i preservació de les col·leccions, que inclou un recorregut pels magatzems que custodien una gran part del total del fons balaguerià. El preu és de 5,10 euros per persona i cal fer reserva prèvia.
Dijous 24 a les 19.30 h es farà la presentació del Butlletí de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
I dissabte 26, a les 17.30 h, "L'art del Segle d'Or. El dipòsit del Museu del Prado", una visita comentada a la col·lecció d'obres dipositades al Museu del Prado que es troben a la institució vilanovina, on es troba un important conjunt de pintura barroca del Segle d'Or espanyol i flamenca. Entre aquestes obres destaquen peces d'artistes com El Greco, Goya, Rubens o Murillo. El preu és de 3,05 euros per persona i cal fer reserva prèvia.
Finalment, diumenge 27 a les 11.30 h es farà el taller familiar "Trencaclosques". A partir de la realització d'uns puzles que representen diferents peces del museu, descobrirem la història que amaguen aquestes obres d'art. Est+a adreçat a nens i nenes d'entre 3 a 6 anys, i només caldrà pagar 3,05 euros per l'adult acompanyant. Cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Balaguer, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, dissabte 12 de novembre, a les 17 h, es farà l'activitat "El rebost de l'àvia", una visita per conèixer els aliments que es consumien al segle XIX i com els conservaven. La visita finalitzarà amb un petit tast, costa 5,10 euros i cal reservar prèviament.
Durant la Fira de Novembre es farà un 2 x 1 en les entrades al Museu, diumenge 13 de 10 a 14 h, amb places limitades.
Diumenge 20 de novembre a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada, per aprofundir en la història de la casa i dels seus habitants. El preu és de 4,10 euros els adults, i gratuït per als infants. Està recomanada a famílies amb nens i nenes de 7 a 12 anys, i cal reserva prèvia.
Dissabte 26 de novembre, d'11 a 15 h, es farà l'activitat "Llunàtic–Som Vilanovins!", una presentació d'un nou formatge vilanoví, acompanyat d'una mostra de cerveses artesanes, vins i caves. L'activitat està organitzada conjuntament amb l'Associació Singlot, la formatgeria del Garraf i 12 DO'S. L'entrada és lliure i caldrà abonar les consumicions.

Per concertar les diverses activitats del Museu Papiol, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a la Torre Blava – Espai Guinovart, farà jornada de portes obertes per la Fira de Novembre, amb accés gratuït, diumenge 13 d'11 a 14 h.

I el nou espai museístic de la ciutat, l'Espai Far, també organitza jornada de portes obertes amb motiu de la Fira de Novembre. Serà diumenge 13 de novembre de 10 a 14 h.
A més, amb motiu del centenari de la construcció del bot de salvament Víctor Rojas, i els 130 anys de l'Any dels Negats, s'han organitzat activitats al voltant del salvament marítim.
La primera tindrà lloc el proper dissabte 19 a les 11 h, i es tracta d'una visita comentada al bot Víctor Rojas i a la Salvamar Alonso Sánchez, per conèixer les embarcacions de salvament marítim d'ahir i d'avui. Els participants podran descobrir algunes particularitats del bot Víctor Rojas i podran pujar a conèixer la Salvamar Alonso Sánchez, l'embarcació de salvament marítim que hi ha al port de Vilanova on la tripulació explicarà el seu funcionament. Per participar-hi cal reserva prèvia al telèfon del museu 600 509 223 o per mail espaifar@vilanova.cat.
Finalment, dimecres 23 a les 19 h, es farà la xerrada "El salvament marítim a l'actualitat", a càrrec d'Eulàlia Pujol, cap del Centre de Coordinació de Salvament de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00