Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/07/2010

La platja de Ribes Roges escenari d'un curs de rescat amb moto d'aigua

       Els alumnes han fet els exercicis s'habililitat a la platja de Ribes Roges  Els alumnes han fet els exercicis s'habililitat a la platja de Ribes Roges

El curs, per a personal de l'empresa Pro-Activa, té com a objectiu capacitat l'alumne en el maneig de la moto aquàtica de rescat

L'empresa Pro-activa, actual concessionària del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Vilanova i la Geltrú està duent a terme un curs de rescat amb moto d'aigua.

El curs, basat en els estàndards del rescat aquàtic, swiftwater i protocols NFPA, està destinats al personal de l'empresa que treballa a les diferents localitats del litoral català. Enguany també s'han convidat dos membres del cos de bombers de l'illa de Lanzarote, perquè rebin la formació.

Els objectius generals d'aquest curs són capacitar l'alumne en el maneig de la moto aquàtica de rescat, el coneixement de protocols d'intervenció, valoració i identificació de riscos, l'adquisició d'habilitats necessàries per la recollida i apropament a persones o llocs, així com l'adquisició d'habilitats per intervenir en trencants.

Els alumnes van realitzar ahir dimecres la part teòrica del curs, mentre que la jornada d'avui dijous està reservada a la part pràctica, en la que hi han intervingut una llanxa tipus zodiac, i mitja dotzena de motos d'aigua, preparades per al salvament. 

Classe teòrica

L'empresa Pro-activa destina un mínim d'un 5% del total de la jornada laboral per tasques de formació i reciclatge continu del personal. Això suposa un promig anual de 100 hores mínimes dedicades a l'ampliació dels continguts teòrics i pràctics vinculats a la seva pràctica professional. 

Descarrega't les imatges  (imatge 1)  (imatge 2)
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00