Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2010

Jornada sobre 'Les opcions laborals en salut mental'

 L'alcalde ha parlat sobre la inserció laboral del col·lectiu de malalts mentals a través de l'IMET       L'alcalde ha parlat sobre la inserció laboral del col·lectiu de malalts mentals a través de l'IMET

Fins el 28 d'octubre continuaran els actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental

Durant aquest matí, la sala d'actes de l'IMET ha acollit la jornada sobre 'Les opcions laborals en salut mental'. Aquesta sessió de treball forma part del programa d'actes que durant tot el mes d'octubre es realitza per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental.

L'obertura de la jornada ha anat a càrrec de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la regidora d'Educació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Míriam Espinàs.

Durant la seva intervenció, l'alcalde de VNG ha posat de manifest que les persones amb malaltia mental són un col·lectiu invisible pel qual s'ha de lluitar des de les administracions, per tal que tinguin el seu espai dins la societat. Joan Ignasi Elena ha afirmat al respecte d'aquesta invisibilitat que "aquest món o és de tothom o no és de ningú". Segons l'alcalde, estem en un moment en que creix el nombre de persones afectades per malalties mentals "potser a causa d'aquesta societat en què vivim". En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha destacat la feina que es fa des de l'IMET "amb el projecte Matí que pretén la inclusió laboral de les persones amb malalties mentals dins les empreses de treball ordinàries".

Per la seva banda, la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs ha explicat que durant la jornada es tractaran qüestions com la situació actual, passat i futur, de les persones amb malaltia mental, respecte la inserció laboral; diferents experiències d'inserció laboral al Tegar i en una empresa d'inserció especialitzada en el col·lectiu (Moltacte Outlets) i, l'experiència d'inserció laboral a l'empresa ordinària. Segons Espinàs, l'objectiu de la jornada "és donar a conèixer tot el que són capaços de fer aquest col·lectiu i trencar pors i barreres per superar la invisibilitat social".

A banda d'aquesta jornada de treball, durant tot el mes d'octubre es realitzen activitats al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, com ara la projecció del curt 'Temporeros' que es va fer divendres passat o el cicle de Video-fòrum que es farà els dies 7, 14, 21 i 28 d'octubre a les 18h, al Centre Cívic La Geltrú. 

Descarrega't la foto.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00