Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2013

Setmana de la Mobilitat participativa

La passejada en bicicleta s'ha convertit en una activitat familiar popular        La passejada en bicicleta s'ha convertit en una activitat familiar popular

Més de 400 persones completen la passejada en bicicleta de diumenge, marcada pel bon temps

Un any més, i ja en van 11, s'ha celebrat la Passejada en bicicleta per Vilanova i la Geltrú, una de les activitats més emblemàtiques i participatives de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la nostra ciutat.
Unes 400 persones de totes les edats es trobaven diumenge al parc de Baix-a- mar per aprofitar el bon temps i gaudir de la ciutat sense presses. Una passejada en la que, com cada any, es va premiar la bicicleta més original i es van lliurar obsequis i matrícules commemoratives.

Un altre dels actes amb més bona acollida enguany va ser dissabte l'activitat 'Coneix el teu bus', que l'any passat es va haver d'anul·lar per la pluja. De 18 a 20h, a la plaça de les Neus, van ser molts els ciutadans i ciutadanes que van voler visitar per dins un bus urbà, es van endur informació del servei de bus urbà i un obsequi, a més d'informació dels serveis del Bici Park. 

Podeu veure un àlbum de fotografies dels actes de dissabte i diumenge aquí.

Justament el Bici Park havia estat el protagonista divendres, durant l''Operació ring ring'. De 7 a 9 del matí, a la plaça d'Eduard Maristany, davant l'estació de RENFE, es feia com cada any un obsequi a totes les persones que arribaven en bicicleta. Enguany, a més, s'oferia aparcar al Bici Park de manera gratuïta. 

Bici park
El Bici Park es va omplir divendres


A més, l'espai d'entitats TOC ha acollit del 20 fins al 27 de setembre l'exposició 'Mobilitat 2.0, cap una cultura de mobilitat urbana', per donar a conèixer bones pràctiques en matèria de mobilitat, i que ha passat per Vilanova i la Geltrú en motiu del proper inici del Pla de Mobilitat.

Vilanova i la Geltrú s'ha sumat d'aquesta manera una vegada més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que s'ha celebrat del 22 al 29 de setembre a diferents municipis del país. Sota el lema "Aire net. Fes el pas!", la Setmana proposa cercar noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Canviar el nostre sistema de transport pot significar viure en una ciutat millor, i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat, o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe, pot jugar un paper molt important en la salut.

D'altra banda, i aprofitant la Setmana, la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha instal·lat una marquesina a la parada de la línia L4 del bus urbà ubicada a la rambla Arnau de Vilanova davant l'escola Ítaca. Fins fa poc estava situada a la parada de la plaça dels Sis Camins de les línies 1 i 3, en una ubicació menys accessible que l'actual. És per això que s'ha optat per traslladar la marquesina a un altre emplaçament on ofereixi comoditat a més usuaris del bus urbà. 

Marquesina bus

Podeu veure un àlbum de fotografies dels actes de dissabte i diumenge aquí. Podeu veure un àlbum de fotografies dels actes de dissabte i diumenge aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00