Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/09/2008

L'Ajuntament de VNG exigeix que Cemex compleixi els terminis establerts en l'autorització ambiental

Iolanda Sánchex, primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de VNG Iolanda Sánchex, primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de VNG

La regidora de Medi Ambient ha explicat que es treballa al costat del veïnat i per què no hi hagi cap empresa a la ciutat que incompleixi la llei ambiental

La primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez, ha explicat en roda de premsa que ahir es va reunir la comissió de seguiment de Cemex, per valorar el compliment de l'autorització ambiental i l'avaria que va partir l'empresa ahir al matí.

La regidora ha destacat que l'Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya, que és qui té competències al respecte, per a que obri un expedient sancionador a l'empresa pel retard en el compliment de l'autorització ambiental, ja que tot i que s'ha complert amb el 60% de les 94 actuacions establertes, en algunes que s'havien de complir abans de sis mesos, hi ha un retard de prop d'un mes.

Segons Iolanda Sánchez, 'malgrat que l'empresa està realitzant un esforç important per estar al dia pel que fa als terminis en el compliment de l'autorització ambiental que va iniciar-se el passat mes de febrer, hem de seguir els tràmits establerts i fer complir el que marca la normativa de forma estricta i rigorosa'.

A més a més, ha assenyalat que l'empresa, malgrat l'actual situació de crisi, està fent les inversions que es requereixen i que el retard ha estat provocat per manca de subministrament per part de proveïdors i no per manca de voluntat per part seva.

La regidoria ha considerat també que les obres d'urbanització que s'estan portant a terme a la zona contribuiran també de manera decisiva a fer que les indústries de la zona compleixin amb tots els requeriments mediambientals vigents. Segons Sanchez, no hi ha d'haver a VNG cap indústria que no compleixi amb la llei mediambiental.

La comissió de seguiment de Cemex està formada per tècnics i responsables polítics de l'Ajuntament de VNG, representants dels veïnat, responsables de l'empresa Cemex, membres del comitè d'empresa, i representants dels departaments de Salut i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

La reunió d'ahir era la segona que es feia pel seguiment de l'autorització ambiental de Cemex i estava prevista pel 18 de setembre des del passat mes de juny. La propera reunió es farà a finals de novembre.

Sobre l'accident d'ahir a Cemex
A banda, pel que fa a l'accident succeït ahir a l'empresa i que va provocar un núvol de pols, Sánchez ha dit que en aquests moments tant tècnics de la Generalitat com tècnics de l'Ajuntament estan fent els seus respectius informes per tal d'avaluar els efectes de l'accident i les mesures a prendre al respecte.

La regidoria ha especificat que l'accident no té res a veure amb l'autorització ambiental, ja que encara que estiguis complerta al 100%, es podria haver produït.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00