Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2015

La remuntada del sector aeronàutic porta empreses del ram a buscar alumnes en pràctiques a l'EFAV

Estudiants vilanovins fan pràctiques en els aeroports de València, Canàries, Madrid i Barcelona Estudiants vilanovins fan pràctiques en els aeroports de València, Canàries, Madrid i Barcelona

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú té un alt índex d'inserció dels seus estudiants en el món laboral

Els alumnes de l'EFAV tenen un alt índex d'incorporació al mercat laboral, fins i tot abans d'acabar les seves pràctiques. Així es demostra dels contactes que estableixen moltes empreses dedicades al sector de l'aeronàutica amb l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, l'EFAV.

Darrerament, aquesta demanda s'ha vist augmentada fins al punt que, algunes de les empreses del sector s'han interessat per alumnes vilanovins en el seu període de pràctiques, i els ofereixen, ja un cop finalitzats els estudis, un contracte de treball.

Els alumnes cursen uns estudis teòrics durant dos anys, que suposen 1.950 hores de classes en total. Finalitzats aquests dos cursos, els alumnes han de realitzar un total de 450 hores de pràctiques en empreses del sector, tutoritzades per l'escola i l'empresa. A partir d'aquí, caldran dos anys d'experiència per tal d'obtenir la llicència de manteniment d'aeronaus que expedeix, en aquest cas, AESA (l'Agència Estatal de Seguretat Aèria).

L'EFAV segueix uns criteris molt rigorosos quant a nivell d'exigència vers els seus alumnes, la qual cosa posiciona els estudis realitzats a Vilanova i la Geltrú com a uns dels millors que s'imparteixen arreu i garanteix en gran mesura l'accés dels seus alumnes al món laboral lligat al sector de l'aeronàutica. En aquest sentit, si no es tenen aprovats els dos cursos, l'alumnat no pot començar a realitzar les pràctiques. Aquestes pràctiques tenen un seguiment continuat de l'escola per garantir el bon aprenentatge dels joves.

També, a l'hora de destinar els diferents alumnes a realitzar les pràctiques en empreses, el professorat exerceix com a "filtre" a l'hora d'assignar destins, i depenent del perfil de l'alumne i de l'empresa destinatària, es determinen les pràctiques.

Cal dir, a tot això, que els alumnes que acaben la formació a Vilanova i la Geltrú tenen un tant per cent d'inserció en el mercat laboral molt elevat. Empreses del sector de l'aeronàutica tenen un contacte permanent amb l'EFAV, on venen a buscar alumnes per realitzar les pràctiques en les seves empreses. En aquest sentit, estudiants de Vilanova es troben actualment fent pràctiques en els aeroports de València, Canàries, Madrid i Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00