Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2011

La 'Zona Educació' tanca la primera jornada amb una bona afluència de públic

La Mostra recull l'oferta educativa postobligatòria de la comarca           La Mostra recull l'oferta educativa postobligatòria de la comarca

Mig miler de persones han visitat la 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf amb interessos formatius molt diversos

Al voltant de 500 persones han assistit, durant el dia d'avui, a la primera jornada de la 'Zona Educació, 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf', que se celebrarà fins demà a Neàpolis.

Gran part d'aquesta assistència, principalment durant el matí, ha anat a càrrec dels alumnes dels diversos centres educatius de la comarca, que s'han apropat a la mostra per conèixer de primera mà l'oferta formativa postobligatòria existent al Garraf i assessorar-se sobre l'opció que més s'adapta a les seves expectatives i a les necessitats del mercat laboral. 

Mostra Educativa assessorament
En aquest sentit, durant la tarda s'ha registrat un públic més heterogeni, ja que a l'alumnat de les escoles que han visitat la mostra s'hi han sumat famílies que s'interessaven per la formació que poden rebre els seus fills i filles.

Gran part dels i les assistents a la fira s'han mostrat sorpresos del gran volum d'informació, el que ha fet que les seves demandes hagin estat molt variades, passant des de la formació artística fins a la relacionada amb la mecànica o els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), entre d'altres.

En aquest sentit, els equips d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica del Garraf, de l'Oficina Jove Garraf i de l'IMET, han assessorat al voltant d'una setantena de persones

Zona Educació EFAV
La jornada s'ha tancat amb la conferència Transició del jovent. De l'escola a la vida adulta, a càrrec de Joaquim Casal, doctor en Sociologia i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona adscrit al Departament de Sociologia.

Demà, darrer dia de la Zona Educació
La 'Zona Educació' celebrarà, demà, la seva segona i darrera jornada. La mostra es podrà visitar de les 9 a les 20 hores, excepte de 13.30 a 15.30 hores, que restarà tancada al públic. A banda de poder visitar els estands dels diversos centres que ofereixen formació postobligatòria, també es durà a terme, a les 18 hores, la conferència La societat com a escenari, la matemàtica com a actor, a càrrec del vilanoví Joan Gómez, doctor en Pedagogia, llicenciat en Matemàtiques i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya.

A més a més, com a acte de cloenda de la Mostra es realitzarà un petit concert, després de la conferència, per part d'alumnat de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

Mostra comarcal d'educació postobligatòria
La ‘Zona Eduació, 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf' està impulsada i organitzada per la Mesa d'Educació i Treball i coordinada per l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, és d'abast comarcal i es centra en l'educació postobligatoria (a partir de l'ESO).

Està formada per un total de 24 estands dels centres educatius i de les entitats que ofereixen tot tipus de formació a la nostra comarca, des dels diferents batxillerats, fins a cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes o formació contínua, entre d'altres.

Notícia relacionada 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00