Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2009

L'Ajuntament dobla el nombre de treballadors contractats en col·laboració social

  17 persones han estat contractades en règim de col·laboració social  17 persones han estat contractades en règim de col·laboració social

L'augment de dotació pressupostària i l'aportació del Comité d'empresa de l'Ajuntament fa possible contractar 34 persones

Des de l'1 de juny han començat a treballar en diferents serveis municipals 17 persones en règim de col·laboració social. Es tracta de treballadors i treballadores que estan a l'atur, cobren alguna prestació i l'Ajuntament els hi complementa el sou segons la feina que fan.

En un any, l'Ajuntament contractarà amb aquesta modalitat 30 operaris i 4 auxiliars administratius, el doble de persones que l'any passat, gràcies a l'increment de dotació pressupostària per aquesta activitat, que ha passat dels 90.000 euros del 2008 als 135.000 euros del 2009. El regidor de Règim Intern, Albert Sanabra, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa 'perquè donem feina a gent que cobra molt poc atur, i els hi complementem el sou. En la situació actual, aquestes coses son les que hem de fer des de l'Ajuntament'. Sanabra ha explicat també que la voluntat municipal és que aquesta política activa de generar ocupació tingui continuïtat en els propers anys.

A més, cal afegir-hi l'aportació de 100.000 euros fruit de l'acord amb el Comité d'Empresa municipal que va suggerir que l'estalvi de diners originat per l'actualització dels sous dels treballadors i treballadores segons l'IPC ( per sota de les previsions ) es destinés a aquestes contractacions. El representat de Comissions Obreres a l'Ajuntament, Jordi Palacios, s'ha mostrat content per aquest acord perquè, 'a més a més, també suposa millorar els criteris per fer les contractacions i incorporar una tècnica d'inserció laboral que farà el seguiment d'aquestes persones i les acompanyarà i guiarà en la seva incorporació al món laboral'.

El representant de la UGT, Esteban Tejero, ha valorat l'esforç que l'Ajuntament fa des del Departament de Recursos Humans de foment de l'ocupació. 'No és una política nova, fa alguns anys que treballem conjuntament, és un aspecte que inclou el nostre conveni col·lectiu'.

El règim de col·laboració social necessitat l'aprovació de la Generalitat de Catalunya, que ha donat el vist-i-plau a la proposta de l'Ajuntament de contractar ara 17 persones i, d'aquí a 6 mesos, 17 persones més. L'objectiu d'aquest sistema és tenir una continuïtat en aquests llocs de treball, però que els ocupin persones diferents.

El compromís de l'Ajuntament amb aquestes persones, a més, anirà més enllà de donar-los un lloc de treball, ja que l'objectiu és fer un seguiment de la seva tasca i que l'experiència els serveixi d' aprenentatge a l'hora de buscar feina un cop s'acabi el programa de col·laboració social.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00