Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2009

Tomàs Álvaro planteja destinar més recursos a la Fira Attic per potenciar l'èxit obtingut

Tomàs Álvaro i Pep Torres Tomàs Álvaro i Pep Torres

El director del certamen, Pep Torres, espera que tingui un més gran ressò internacional i que acabi sent una fira de referència única al mon

Attic, la Fira Internacional d'Idees i Invents, va tancar les portes diumenge al vespre amb sensació de molta satisfacció tal i com han manifestar aquest matí el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Tomàs Àlvaro, i el director de la Fira, Pep Torres. El certamen vilanoví, organitzat per l'Ajuntament de la ciutat i dirigit per l'estudi Stereonoise, ha superat de llarg les expectatives, condicionades per la situació econòmica global. 

Tomàs Àlvaro, ha destacat l'important ressò mediàtic que ha tingut la Attic i que ha deixat de ser un fet anecdòtic per començar a ser una fira important amb una proposta sòlida i seriosa. "Estem molt satisfets i haurem de veure de cara l'any que ve com potenciem aquest esdeveniment, que ara mateix és el més mediàtic que tenim a la ciutat", ha manifestat Àlvaro. El segon tinent d'alcalde també ha assegurat que si la fira segueix amb aquest ritme de creixement, el més probable és que l'ajuntament hi hagi de destinar més recursos econòmics per a la seva millora i promoció.

El director de la fira i líder de Stereonoise, Pep Torres, ha afirmat que les percepcions rebudes per part d'expositors i del públic confirmen que Attic 2009 ha estat molt millor que l'edició anterior. Durant els tres dies han passat per l'edifici Neàpolis 3.200 persones i diumenge al matí es podien veure llargues cues a l'entrada del recinte. Per a Pep Torres, "comparativament es podria dir que enguany hi ha hagut més visitants que l'any passat, ja que llavors en van ser 3.500 en quatre dies". Torres ha volgut destacar el fet que la reducció de la durada de la Fira de quatre a tres dies ha estat molt ben valorada pels expositors en temps de crisis i que aquest fet pràcticament no ha tingut influència en l'afluència de visitants.

Tenint en compte el context de crisi, que ha dificultat els preparatius, el desenvolupament tan positiu ha sorprès la direcció. "Attic s'ha consolidat com una fira amb identitat pròpia, molt particular, on la invenció es mira d'una manera diferent", segons Pep Torres. En aquest sentit, el director d'Attic argumentava que si normalment la inventiva s'exposa en pavellons i palaus de congressos, en aquest cas s'envolta d'un entorn especial, on es respira molta imaginació. També ha anunciat que és més que possible que el prestigiós rotatiu New York Times presenti un reportatge properament a les seves pàgines sobre la fira Attic que pot suposar un important llançament d'abast internacional.

L'exposició Vida Aquàtica, en què una sèrie de prototips creats amb materials reciclats simulaven la vida dels animals marins, ha estat un dels espais estrella d'Attic 2009. Així mateix, ha triomfat de nou l'hamaca Club, concebut perquè inventors i visitants puguin gaudir d'una estona de descans i tranquil·litat a la terrassa de Neàpolis. També ha funcionat el merchandising, comentava Tomàs Àlvaro, amb la imatge de la vaca amb ales que posava en qüestió si hi ha alguna cosa impossible.

Pel que fa als invents, el més ben valorat ha estat l'Hidrohibrid de Jaume Freixas, un aparell que redueix més d'un vint per cent el consum de combustible de qualsevol motor, també dels vehicles. L'hidrohibrid ha estat guardonat amb l'Attic d'Or, l'Attic dels inventors i la medalla del British Invention Show. D'altra banda, l'invent de Pedro García El-popet, un instrument metàl·lic per recollir tota mena d'objectes difícils d'agafar per la seva ubicació o per la seva tipologia, s'ha endut el premi del públic. De la quarantena d'invents que s'hi han presentat, un aparell per disminuir el consum de combustible dels motors ha estat el més ben valorat, amb tres premis, entre ells l'Attic d'Or.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00