Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2012

'Ariadna en el Cercle' se situa com a porta d'entrada a l'Eixample de Mar

 La inauguració va comptar amb la participació de l'escultor Òscar Estruga     La inauguració va comptar amb la participació de l'escultor Òscar Estruga

Satisfacció de l'artista vilanoví, Òscar Estruga, en veure la "descendent" de la 'Pasífae', instal·lada entre el mar i la plaça de la Mediterrània.

'Ariadna en el Cercle', l'escultura d'Òscar Estruga que complementa el mite de la 'Pasífae', ja està instal·lada al pòrtic de la plaça dels Boleranys. Divendres l'escultor vilanoví, juntament amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la regidora de Cultura, Marijó Riba, el regidor d'Urbanime, Joan Giribet i altres regidors i regidores del Consistori van participar en l'acte d'inauguració en el qual s'hi va aplegar un bon nombre de persones.

En paraules d'Òscar Estruga, "'Ariadna en el Cercle' representa la continuació del mite de la Pasífae", escultura que ha esdevingut símbol de la ciutat des de l'espigó que hi ha a la platja de Ribes Roges. Per a l'escultor, la seva obra 'Ariadna en el Cercle' "és descendent" de la primera i va mostrar-se molt satisfet de la seva ubicació definitiva a la ciutat.

Durant l'acte d'inauguració també va intervenir Eduard Brull, en nom de Garraf Mediterrània, empresa que va adquirir l'escultura i posteriorment la va cedir a l'Ajuntament de la ciutat. En una visita realitzada a la tardor per regidors del Govern municipal i, d'acord amb l'artista, es va decidir instal·lar-la en aquest punt com a porta d'entrada des del passeig Marítim a la plaça de la Mediterrània.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va destacar "la força que desprèn l'escultura" i va manifestar "la satisfacció de tota la ciutadania per la cessió que ha fet Garraf Mediterrània". Prèviament a l'acte oficial d'inauguració l'actriu vilanovina Carme Jariod va recitar uns textos literaris sobre el mite de Pasífae.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00