Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2010

Gravats d'Antoni Tàpies, al Centre d'Art Contemporani La Sala

La Regidora de Cultura, Isabel Pla, acompanyada del comissari de l'exposició i del representant de La Caixa     La Regidora de Cultura, Isabel Pla, acompanyada del comissari de l'exposició i del representant de La Caixa

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Obra Social 'la Caixa' presenten 36 litografies i un vídeo que fan un recorregut per l'obra gràfica de l'artista

Des d'aquesta setmana i fins al 2 de maig es pot visitar al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició La pell del real. Una col·lecció d'obra gràfica de la Fundació ·La Caixa" amb gravats d'Antoni Tàpies.

Aquesta exposició és un recorregut panoràmic pels llocs fonamentals de l'obra gràfica de Tàpies. La mostra s'ha dividit en tres apartats que s'articulen al voltant de tres motius iconogràfics molt significatius en l'obra del pintor: els objectes, el cos i l'escriptura. Finalment, el documental Alfabet Tàpies, realitzat l'any 2003, mostra el pintor analitzant els seus propis quadres, i també famosos especialistes que aborden el treball de Tàpies.

L'exposició La pell del real. Gravats d'Antoni Tàpies, ha estat comissariada per Valentí Roma qui, durant l'acte inaugural, va destacar el recorregut panoràmic pels fonamentals de l'obra gràfica de Tàpies, la selecció de les quals intenta mostrar quins són els diferents registres utilitzats pel pintor en abordar el treball sobre paper. "L'obra gràfica representa un episodi molt important en la trajectòria artística de Tàpies, ja que la idea i la referència que en fa de la pell s'interpreta com una representació del que és més proper i més delicat. És molta l'obra que reflexa el pas del temps, amb l'arruga o la cicatriu com element comú".

Valentí Roma, comissari de l'exposició

L'acte inaugural de l'exposició, que es pot visitar fins el 2 de maig, va comptar amb la presència del director de l'Àrea de Negoci de La Caixa, Juan Carrillo, el qual va expressar la seva satisfacció per poder retornar a la societat, a través de l'obra social, una part dels resultats que obté la institució. "Enguany el pressupost de l'Obra Social és de 500 milions d'euros, la mateixa quantitat de l'any passat. Un pressupost que es destina a realitzar accions en benefici de la gent gran, la infància, l'habitatge o l'exclusió social, entre d'altres."

Per la seva banda, la Regidora de Cultura Isabel Pla, va voler agrair la implicació de l'obra social la Caixa, en un projecte de tanta qualitat com és l'exposició de gravats d'Antoni Tàpies. "En aquesta època de dificultats econòmics en la que estem immersos és d'agrair que una entitat privada com La Caixa, col·labori amb els municipis i ens ofereixi la possibilitat d'acollir treballs de tanta qualitat, dels que en podran gaudir molts ciutadans."

Isabel Pla va recordar també que aquesta exposició, com totes les que s'organitzen a La Sala compta amb un programa d'activitats paral·leles, entre les quals hi ha visites guiades per l'exposició. En aquest sentit va confirmar que, fins al moment, ja comptaven amb deu grups d'alumnes de diverses escoles de la ciutat, els quals visitaran la mostra , treballant tant els continguts com el mateix artista.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00