Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/12/2007

El Museu Romàntic Can Papiol trasllada el material per iniciar les obres de reforma

 Tècnics movent el billar del Museu Papiol. Foto cedida pel Museu  Tècnics movent el billar del Museu Papiol. Foto cedida pel Museu

Aquesta setmana es mouen les peces de gran format de la planta noble

El Museu Romàntic Can Papiol s'està preparant per les obres de reestructuració que ha de viure en els propers mesos. Aquests dies s'està realitzant el trasllat de tot el material que contenen les plantes on cal intervenir, que va des de mobles a pintures i tota mena de peces d'art. Aquesta setmana s'estan movent els elements de gran format que habitualment es troben a la planta noble del Museu, com el piano i el billar. Tot plegat es preveu que s'enllesteixi dimecres de la setmana que ve, per acabar de condicionar l'immoble per iniciar les obres el 17 de desembre. 

Per al moviment de material de gran format, que s'està realitzant aquests dies, ha calgut la contractació d'una empresa especialitzada en el transport d'obres d'art. Es tracta de 235 peces, algunes de tan delicades com làmpades de cristall, i d'altres de grans dimensions com el piano, el billar o l'altar, per la qual cosa ha estat necessari en alguns casos desmuntar-les. Tot el material romandrà al museu mentre durin les obres, en espais on no s'ha d'intervenir. El trasllat d'aquestes peces especials és a càrrec de l'empresa Técnicas de Transportes Internacionales, contractada per concurs públic, i va començar dijous passat i es preveu que acabi dimecres 12 de desembre. 

A banda, en les setmanes anteriors el personal del Museu Can Papiol ja ha estat treballant en el trasllat d'objectes de petit i mitjà format del primer pis (la planta noble) i del tercer, que s'han emmagatzemat a la segona planta de l'edifici. Es calcula que es tracta d'unes 2.780 peces en total. Per ubicar-les a la segona planta, s'han adequat diferents àrees amb la col·locació de mobiliari, reixes i altres suports per poder optimitzar l'espai de reserva i garantir la correcta ubicació de material. Per a l'emmagatzematge, s'ha elaborat un protocol de registre de tots els moviments, que permetrà després localitzar-los de nou amb facilitat. 

Un cop enllestit el trasllat de les peces s'acabarà de preparar l'edifici per iniciar les obres de rehabilitació el 17 de desembre. La intervenció anirà a càrrec de l'empresa Urcotex, guanyadora del concurs públic, i es preveu que durin un any. La rehabilitació de Can Papiol contempla la reforma estructural de la primera i la tercera planta, en concret, la reparació del terra de la primera i de la coberta de la tercera. Aquesta és la part principal de la intervenció al Museu Papiol, que és subvencionada per la Diputació de Barcelona. Un cop finalitzada, s'iniciarà una segona fase per als acabats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00